Organisatie

Serenai

Serenai communiceert, maakt betekenisvolle campagnes, bedenkt, implementeert en boekt mooie resultaten. We werken vooral voor belangrijke spelers in de culturele- en eventsector en switchen graag tussen muziek, dans, theater, kunst en design. Onze job is festivals verbinden met hun publiek, organisaties met hun klanten, verschillende teams met elkaar, klanten met de pers en ga zo maar door. Soms zijn dat one-night stands, soms langlopende relaties. En we doen dit niet alleen, in tandem met een Franstalig agentschap, staan we dubbel zo sterk. Wie achter de schermen werkt heeft het al lang begrepen: Serenai kom je overal tegen!

Voor wie we zoal werken:

Klarafestival, EUROPALIA, Ars Musica Festival, Dans in Brugge en December Dance (met het Concertgebouw, het Cultuurcentrum en KAAP), Dour festival, Brussels Gallery Weekend, AMOK Festival, Casco Phil – The Chamber Orchestra of Belgium, de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, …

Functieomschrijving

- Je staat in voor een goed verloop van de interne organisatie, zoals databases updaten en optimaliseren, onze takenlijst (Asana) goed beheren en up to date houden.

- Je volgt on- en offline mediacampagnes op.

- Je wordt onze digital marketing specialist en je helpt allround waar het nodig is.

- Je kent het reilen en zeilen van WordPress, Mailchimp en Facebook Business Suite. Kennis van Facebook Ads, Google Ads en SEO is een pluspunt.

- Je licht regelmatig het tipje van de Serenai-sluier: je communiceert over onze interne keuken op onze eigen socials.

Profiel

- Als jij zegt ‘Ik doe dat wel even’, dan doe jij het wel even.

- Efficiëntie, problemen oplossen op de meest elegante manier mogelijk en schijnbaar moeiteloos opleveren wat je beloofd hebt, daar krijg je het warm van.

- Niet per se uit levensbeschouwelijke overtuiging, maar als je graag alles op tijd af krijgt, en liefst sneller, heb je praktisch gezien gewoon geen tijd voor negativiteit. Jouw positiviteit is zowel pragmatisch als karakteristiek.

- Je voelt je als een vis in het water in de digital world, van socials over websites en mailingsystemen tot management tools…

- Bergen werk smelten als sneeuw voor de zon wanneer jij alles op een rijtje zet, structureert en met een heldere kijk op de zaken je workload tackelt. Overzicht is jouw mantra!

- Het klinkt cliché maar het is o zo waardevol: spreadsheets hebben geen geheimen voor jou. Jouw toverkunsten in tabellen en formules stroomlijnen moeiteloos jouw taken en die van je collega’s.

- Je wordt enthousiast van gegevensanalyse en je kan deze vlot in begrijpelijk taal gieten, voor alle leken onder ons. Jouw strategisch en analytisch denkvermogen in combinatie met je pragmatische aanpak zorgen voor een goed verloop van de interne organisatie.

- Je hebt tussen 2 en 3 jaar werkervaring of je bent laatstejaarsstudent of je hebt al een stage achter de rug of eigenlijk willen we gewoon dat je buitenaards gemotiveerd bent.

- Een goede kennis van de tweede landstaal (FR) is een must!

Aanbod

- Deeltijds of voltijds? Alles is bespreekbaar.

- Je kan je verwachten aan een uitdagende werkomgeving met inspirerende klanten, agentschappen en pers uit de hele Belgische event- en cultuursector.

- Je maakt deel uit van een klein team met grote mogelijkheden.

- Je maakt je eigen agenda. Veel vrijheid, veel verantwoordelijkheid.

- Jouw loon staat in verhouding tot je verantwoordelijkheden, met echte doorgroeimogelijkheden.

- Vergoedingsmogelijkheden en samenwerkingsvormen zijn te onderhandelen (loondienst, deel- of voltijds…).

- We werken graag met je samen op ons kantoor bij Factory Forty in Vorst (incl. zonnige tuin, kippen, én vijvertje met waterlelies), maar ook wekelijks een dagje thuiswerk kan deugd doen.

- We hebben je er graag bij vanaf de maand november!

Categorie
Marketing & communicatie
Type
Vast
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest