Profiel

- Je hebt een analytische geest die overzicht houdt en structuur uitbouwt.
- Je bent communicatief en empathisch, iemand die een team kan enthousiasmeren.
- Je neemt vlot initiatief en denkt op lange termijn.
Job gerelateerde competenties


- Je hebt een sterke bagage verworven uit zowel een relevante opleiding als uit werkervaring.
- Je hebt aantoonbare affiniteit in het zakelijk, strategisch en operationeel beleid van een organisatie.
- Je hebt aantoonbare ervaring in financieel beheer, boekhouding en loonadministratie van organisatie.
- Je hebt affiniteit met veranderingsmanagement en het omgaan met complexe processen

Persoonsgebonden competenties


- Je werkt nauwkeurig, integer en resultaatgericht.
- Je kan een strategie ontwikkelen en in praktijk brengen.
- Je werkt vlot zelfstandig en leert graag bij.
- Je bent een teamspeler en beschikt over vaardigheden om mensen te coachen.
- Je bent vlot in het Nederlands (gesproken en geschreven) en kan uit de voeten in het Frans en Engels


Belangrijk: We werven inclusief. We stellen geen voorwaarden qua opleiding of jaren ervaring. Je competenties staan voorop. Ze zijn belangrijker dan je leeftijd, geslacht, handicap of afkomst.

Organisatie

Demos

Ons team helpt het werkveld in te spelen op de voortdurende veranderingen in de samenleving, om participatiekansen in cultuur, jeugdwerk en sport te vergroten en zo hun maatschappelijke impact te versterken.

We zijn er voor het werkveld. Met dit werkveld halen we kennis op in verenigingen, organisaties en lokale besturen, maar ook in plekken waar niet iedereen naar gaat kijken. We tonen belangrijke praktijken, signaleren nieuwe vraagstukken en zetten die op de agenda. We faciliteren het leren en leggen dwarsverbanden met andere sectoren en expertisedomeinen om samen concrete oplossingen te ontwikkelen en we maken die deelbaar voor anderen.

Het inclusief, weerbaar en wendbaar maken van cultuur, jeugdwerk en sport is voor ons de kern van onze opdracht. Op die manier bouwen we samen aan een gelijker speelveld dat participatiekansen maximaliseert.

Aanbod

- Een uitdagende en afwisselende job in een dynamische boeiende organisatie van een 12-tal medewerkers
- Een voltijds contract voor onbepaalde duur
- Vergoeding woon-werkverkeer volgens de derdebetalersregeling
- Marktconforme verloning en arbeidsvoorwaarden volgens barema’s PC 329.01. Relevante anciënniteit wordt meegenomen
- Jouw werkplek is een combinatie van onze kantoren in Brussel en/of via telewerk


Indiensttreding: zo snel mogelijk

Functieomschrijving

Demos vzw versterkt haar team met een zakelijk leider: een cijferende, organiserende en coachende krak die de organisatie, de directeur en het team ondersteunt op vlak van zakelijk beleid, financieel beheer en personeelsbeleid.


In deze functie ondersteun je enerzijds de directeur, anderzijds het team. Het takenpakket omvat 3 clusters. Het financieel beheer maakt momenteel het grootste aandeel van het takenpak uit.


1. Zakelijke leiding (+/- 30%)


Als adjunct van de directeur stippel je een zakelijk beleid uit dat de inhoudelijke strategische keuzes ondersteunt en versterkt (opmaak begroting, budgetbeheer, kwartaalrapportage, jaarrekening, ...) Je neemt het zakelijke dagelijks beheer van de organisatie op en rapporteert daarover naar de Raad van Bestuur en Algemene Vergadering.2. Financieel beheer (+/- 50%)


Je bent verantwoordelijk voor een gezond beheer van de financiën, de infrastructuur en de ICT van de organisatie. Naast facturatie, offertes en betalingen neem je, samen met de externe accountant, de boekhouding en administratieve opvolging van de vzw op. Je gaat door contracten en verzekeringen. Je ondersteunt stafmedewerkers en teams op zakelijke, financiële en organisatorische aspecten.3. Personeelsbeleid (+/- 20%)


Je ben verantwoordelijk voor alle personeelszaken (loonverwerking, opvolging sociaal secretariaat, contracten, onthaalbeleid...) en werkt het personeelsbeleid van de organisatie verder uit, met een visie op lange termijn. Samen met de directeur bouw je aan een optimale interne communicatie, sterke teamcohesie en procesvoering binnen de organisatie.

Solliciteren

Stuur je motivatiebrief en CV als twee aparte documenten in bijlage naar bart.roge@demos.be uiterlijk vrijdag 20 augustus 2021

Geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd voor een schriftelijke proef. Weerhouden kandidaten worden uitgenodigd op een sollicitatiegesprek.

Voor info over functie-inhoud en procedure contacteer je Bart Rogé, directeur Demos op 0474/64.98.90

Reageren voor: 20/08/2021
Solliciteren

Stuur je motivatiebrief en CV als twee aparte documenten in bijlage naar bart.roge@demos.be uiterlijk vrijdag 20 augustus 2021

Geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd voor een schriftelijke proef. Weerhouden kandidaten worden uitgenodigd op een sollicitatiegesprek.

Voor info over functie-inhoud en procedure contacteer je Bart Rogé, directeur Demos op 0474/64.98.90

Reageren voor: 20/08/2021
Categorie
Directie en management
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest