Profiel

– Je bent jong (18-26), enthousiast en ondernemend en je kunt zowel zelfstandig als in groep werken.
– Je hebt voeling met jonge twintigers en je weet wat jonge mensen aanspreekt.
– Je hebt een interesse in Kunst
– Je woont of studeert in Antwerpen
– Je kan je vrijmaken om vanaf eind februari tot begin mei zich 1 keer om de twee/drie weken vrij te maken voor de vergaderingen met het jongerenteam
– Je hebt nog niks gepland op 7 mei: de avond dat De Kotroute doorgaat.

Organisatie

AmuseeVous (Mooss)
AmuseeVous is een tak binnen Mooss vzw die jongeren en musea dichter bij elkaar wil brengen. Dat doet AmuseeVous door jongeren te informeren over het cultuur- en kunstaanbod, maar ook door erfgoedinstellingen te begeleiden in het organiseren van drempelverlagende activiteiten voor jongeren en het uitbouwen van een eigen jongerenwerking.

Aanbod

– Je werkt als regiocoördinator in je vrije tijd en als vrijwilliger, maar voor dit project krijg je een vergoeding
– Een fantastische ervaring waarbij je de kans krijgt om een project van A tot Z te realiseren
– Je uren? Die bepaal je zelf!
– Ontmoetingen, gesprekken met professionals (aka een sterk netwerk uitbouwen in de culturele sector)
– Creatieve vrijheid en verantwoordelijkheid
– Regelmatige feedback en de mogelijkheid om vormingen bij te wonen
– Een fijn team van jongeren die jouw interesses delen

Functieomschrijving

De Kotroute, hét meest knusse kunstenfestival van het jaar, trekt in mei 2020 opnieuw langs de Gentse en Antwerpse studentenkoten. Want waarom moet kunst enkel te bezichtigen zijn in musea? Wij brengen frisse kunst met een hoek af naar het hart van het studentenleven!
Koten worden omgetoverd tot tentoonstellingsruimtes-voor-één-nacht, waarin jonge kunstenaars en muzikanten hun talenten kunnen tonen aan het grote publiek.

De Kotroute is al jaar en dag een evenement voor én door jongeren. Zij kiezen de kunstenaars, zoeken de koten en stippelen de route uit. Om deze groep te begeleiden en hun wilde ideeën om te buigen naar een haalbaar festival, is AmuseeVous op zoek naar twee jonge projectleiders (ééntje voor De Kotroute Gent te begeleiden en ééntje voor De Kotroute Antwerpen).

In duo met een tweede projectleider vertegenwoordig je AmuseeVous in dit project. Je bent gedreven om jongeren op een laagdrempelige manier te laten kennismaken met kunst in al zijn facetten. Je beheert de vrijwilligers-pool van dit project, organiseert en delegeert. We gooien je echter niet helemaal alleen voor de leeuwen, want doorheen het hele project word je gecoacht en begeleid door het nationale team van AmuseeVous.
Categorie
Artistiek
Type
Vrijwilligerwerk
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Oost-Vlaanderen