Profiel

Er worden momenteel een danser en een danseres gecast, die samen een koppel zullen spelen.

- Leeftijd 30 tot 40 jaar
- Begrip voor de thematiek
- Geen schrik van kleine ruimtes
- Technisch onderbouwde dansers met een goed gevoel voor theatraliteit
- Choreografie: grote emoties in kleine bewegingen
- Beweging: aantrekken – afstoten, duwen - trekken, partnering, leiden, volgen, contragewicht, liften...
- Woont in België
- Een groot inlevingsvermogen (opnames gebeuren met een ploeg in een greenkey studio)
- Comfortabel voelen bij body paint (het uiterlijk van de personages is nog in ontwikkeling)
- Pluspunt: acteer- of camera-ervaring

Organisatie

Lieven Vanhove
Lieven Vanhove is regisseur & visueel filmmaker. Hij heeft jarenlange ervaring in de postproductie van series en film. Zijn verhalen zijn mysterieus en ongrijpbaar. Hiervoor verkent hij de onbegrensde technologische mogelijkheden van het medium. Zijn laatste project is Nimmer, een kortfilm naar eigen scenario en regie. Het is een zwart-witte mix van live action, special effects en 3D animatie. De film ging in de zomer van 2016 in première. Nimmer legde in het buitenland een mooi parcours af op meerdere filmfestivals, en kwam op de longlist van de oscars terecht dankzij een award op het LA Shorts Fest in 2016. (info: http://www.lievenvanhove.be/?page_id=378) In het kader van een nieuw kortfilmproject gaat hij een samenwerking aan met choreografe Karolien Verlinden (Tuning people).

Aanbod

Vergoeding (dagvergoeding per repetitie of draaidag).

Eerste repetities gaan door op 11, 12 en 13 februari 2020.

Het is de bedoeling om op deze dagen de choreografie & een bewegingstaal van deze film te onderzoeken. Eenmaal het project in productie gaat, komen er nieuwe repetitiedagen bij + opnamedagen.

Functieomschrijving

Momenteel is de preproductie opgestart van EXIT. Het wordt opnieuw een kortfilm zonder dialoog waarin visual effects vermengd zullen worden met live action & motion capture.

Logline:
Tijdens een overbevolkte rit met een lift, wil een voorzichtige man zijn vrouw meenemen naar het mystieke licht boven een lange schacht. Een pijnlijk en groeiend gezwel dwingt de vrouw echter naar donkere uitgangen.


Het project is niet hapklaar, donker en surreëel. Het heeft een ongemakkelijke sfeer en bevat schokkende scènes. Het scenario is een allegorie, een metafoor die gaat over de schrik van keuzes te moeten maken in verschillende levensfases (kinderwens).

Categorie
Audities
Type
Tijdelijk
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Antwerpen