Organisatie

Oranje vzw

Oranje vzw streeft naar een open en ontvankelijke samenleving waar iedereen een volwaardige plaats vindt. Onze organisatie zet dienstverlening voor mensen met een (vermoeden van) beperking en andere maatschappelijke kwetsbare doelgroepen centraal.

Wonen, dagbesteding, tewerkstelling, vrije tijd, vorming en ambulante ondersteuning zijn belangrijke pijlers binnen de organisatie. We zijn actief in Noord West-Vlaanderen en Meetjesland. Oranje bestaat uit 22 zelforganiserende teams die bouwen aan eigen doelstellingen en verbinding leggen met andere teams, buurt en samenleving. Vertrouwen en dialoog staan centraal in elk team, met oog voor talenten en competenties van elke medewerker. Binnen onze teams hebben we oog voor diversiteit. Wie je bent en wat je mogelijkheden zijn is belangrijker dan leeftijd, beperking, geaardheid, geslacht of afkomst.

De kinder- en jongerenwerking (KJW) organiseert vakantieweekends en -midweken voor kinderen en jongeren met een (vermoeden van) beperking. Naast samen op stap gaan en toffe activiteiten organiseren voor de kinderen en jongeren, is de huiselijke sfeer in een kleine groep minstens even belangrijk. KJW gaat door op verschillende locaties in
Noord West-Vlaanderen (Oedelem, De Haan, Zedelgem…)

Functieomschrijving

We zijn op zoek naar een gemotiveerde dagmedewerk(st)er / jobstudent(e) met langdurig engagement om onze kinder- en jongerenwerking (KJW) te ondersteunen.

 • Je organiseert en begeleidt weekends en vakantieweken voor kinderen en jongeren met een (vermoeden van) beperking. Je begeleidt spelmomenten en uitstappen.
 • Je begeleidt en/of ondersteunt verzorgings- en eetmomenten.
 • Je hebt een nauw contact met de ouders van de kinderen en jongeren: Je ontvangt hen, geeft voldoende informatie en beluistert hun vragen, bezorgdheden…
 • Samen met het team help je KJW verder uitbouwen, structureren en mee vormgeven, en dit rekening houdende met de noden en wensen van onze cliënten, de evoluties in de sector en de visie van de organisatie.
 • In de buurt van Oedelem ga je samen met je collega’s op zoek naar samenwerkingen in de buurt, partners en vrijwilligers. Je draagt onze visie rond ‘buurt & vrijwilligers’ mee uit.
 • Je werkt samen in een team van 5 personen, bestaande uit professionele begeleiding, stagiairs en vrijwilligers.

Profiel

 • Je staat open voor de individuele vragen van de deelnemers. Respect voor hun eigenheid en leefsituatie is cruciaal.
 • Je staat stevig in je schoenen, kan grenzen aangeven, maar je slaagt er tegelijkertijd in om het vertrouwen van de kinderen te winnen.
 • Je gaat op een professionele manier om met onvoorziene situaties of conflicten.
 • Je voelt je verantwoordelijk voor de werking en werkt nauw samen met je collega’s. Je zorgt voor een goede overdracht, je overlegt en staat open voor hun kritische kijk en hun feedback.
 • Je hebt zin om je voor langere tijd te engageren om onze werking mee uit te bouwen
 • De weekends gaan tweewekelijks door in Oedelem. Er zijn jaarlijks 5 vakantieweken (in de schoolvakanties) die telkens op een andere locatie in Noord-West-Vlaanderen doorgaan.
 • Je werkt een shift tussen 8u en 21u30. De shifts worden verdeeld in overleg met je teamgenoten. Je werkt gemiddeld 4 shifts per maand (32 uur/ maand).

Aanbod

 • Toffe (betaalde) werkervaring onder dagcontract. Verloning volgens de sectorale barema’s.
 • Een flexibele job die perfect te combineren valt met studies, een andere job… en steeds met oog voor de balans tussen werk en privé.
 • Een plek waar je jezelf kan zijn!
 • Een dynamische werkomgeving met oog voor jouw talenten en professionele ontwikkeling. Wij geven je ruimte om initiatief te nemen en je talent te ontplooien in een professionele setting.
 • Oranje draagt als organisatie bij aan de duurzame ontwikkelingsdoelen en heeft oog voor klimaat, ecologie, duurzaamheid en deeleconomie.
Solliciteren

Wil je je graag kandidaat stellen voor de functie? Stuur je sollicitatiebrief en CV met vermelding van ‘vacature KJW’ via mail naar vacature@oranje.be.

Solliciteren kan tot en met 4 juni 2023. We verzekeren een transparante en vlotte aanpak van jouw kandidatuur

Wil je graag meer informatie over de job? Dan kan je terecht bij Jore Rossey (jore.rossey@oranje.be of 0499 88 19 87)

Reageren voor: 04/06/2023
Solliciteren

Wil je je graag kandidaat stellen voor de functie? Stuur je sollicitatiebrief en CV met vermelding van ‘vacature KJW’ via mail naar vacature@oranje.be.

Solliciteren kan tot en met 4 juni 2023. We verzekeren een transparante en vlotte aanpak van jouw kandidatuur

Wil je graag meer informatie over de job? Dan kan je terecht bij Jore Rossey (jore.rossey@oranje.be of 0499 88 19 87)

Reageren voor: 04/06/2023
Categorie
Andere
Type
Tijdelijk
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
West-Vlaanderen