Organisatie

Ticketmaster Belgium

Functieomschrijving

Je spreekt de taal van cijfers en statistieken vloeiend, maar weet dit ook te vertalen naar duidelijke rapporteringen en een goed verhaal. Zo kunnen ook jouw collega’s en eventorganisatoren in Nederland, België en Denemarken begrijpen wat de data vertellen. Jouw favoriete quote? “Cijfers liegen niet.”


Als CRM Data & Insight Manager optimaliseer je e-mailcampagnes. Meer concreet breng je de resultaten van de digitale kanalen en e-mailcampagnes van Ticketmaster in beeld. Dat doe je niet alleenvoor je marketingcollega’s maar ook voor de evenementorganisatoren uit de hele regio. Daarnaast heb je veel contact met het Data & Insight team op het hoofdkantoor van Ticketmaster Internationaal in Londen. Je koppelt de informatie van het Internationale datateam over ontwikkelingen in jouw vakgebied terug aan de regionale Ticketmasters. Je kent onze fans en ziet het als een uitdaging om hen een zo persoonlijk mogelijke e-mailcampagne te bezorgen. Dat doe je door doelgroepen op maat te maken, nieuwe content ideeën uit te proberen en A/B tests uit te voeren. Samen met het Internationale datateam werk je aan geautomatiseerde e-mailcampagnes.


In aanloop naar of na afloop van een event help jij organisatoren inzicht te verschaffen in alle relevante data. - Soms presenteer je jouw rapportages via mail, soms ga je op bezoek bij de klant. Doordat je toegang hebt tot veel data kan je de nodige informatie eruit filteren. De organisatoren kunnen hier dan hun marketingcampagnes op aanpassen en dus effectiever uitvoeren. Ook help je mee bij de optimale implementatie van hun pixels.


Ontwikkelingen binnen je eigen vakgebied volg je op de voet. In je rol als CRM Data & Inisght Manager voor de hele regio komt je dat


goed van pas. Je zoekt steeds naar oplossingen om beter inzicht te geven in ticketkopers en hun aankoopgedrag.

Profiel

 • Je hebt minimaal een afgeronde relevante bachelor-opleiding
 • Je hebt minimaal drie jaar werkervaring in een vergelijkbare functie
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het zelfstandig opzetten en uitvoeren van paid search / paid social campagnes op platformen zoals Facebook Business Manager / Search Ads 360 en Google Ads
 • Je werkt datagericht, je bent zeer vertrouwd met parameters als ROAS, POAS en CAC, en bovendien ben je goed in staat om deze begrippen in begrijpelijke taal uit te leggen aan klanten
 • Je hebt ervaring met analytische tools als Google Analytics, Google Datastudio en Excel
 • Je bent tweetalig (frans/nederlands). Let op: dit is een regionale functie waarbij je ook de Nederlandse en Deense markt bedient. Goede communicatieve vaardigheden in het Engels zijn een must!
 • Je bent geïnteresseerd in performance marketingstrategieën en -trends

Aanbod

 • Een marktconform salaris
 • Extra voordelen zoals een hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, eventtickets
 • Optie om gedeeltelijk thuis te werken
 • Leuke collega’s, een informele werksfeer en afterwork drinks
 • Mogelijkheid tot opleidingen/trainingen
Solliciteren

Mail je motivatie en CV naar vacature@ticketmaster.nl onder vermelding van “CRM Data & Insight Manager North West Europe”. Ook wanneer je meer vragen hebt over de functie gebruik je dit e-mailadres. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Reageren voor: 17/09/2021
Solliciteren

Mail je motivatie en CV naar vacature@ticketmaster.nl onder vermelding van “CRM Data & Insight Manager North West Europe”. Ook wanneer je meer vragen hebt over de functie gebruik je dit e-mailadres. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Reageren voor: 17/09/2021
Categorie
Marketing & communicatie
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest