Organisatie

publiq

publiq is specialist in communicatie van het gevarieerde, publieke vrijetijdsaanbod. publiq ziet een samenleving waar vrije tijd leidt tot ontmoeting, initiatief en gedeelde beleving. Waarin elk individu kan en wil deel uitmaken van een publiek.

Mensen en activiteiten elkaar doen vinden en verbinden, met stapstenen waar nodig - dat is onze missie. Hoe?

 • We zorgen voor toegankelijke info: we verzamelen en filteren jaarlijks honderdduizenden vrijetijdsactiviteiten

 • We zorgen voor smaakverbreding: we inspireren mensen om meer en soms eens iets nieuws in hun vrije tijd te doen

 • we zorgen voor participatie van iedereen: we helpen om het aanbod te verspreiden naar specifieke doelgroepen

 • We faciliteren partners via ons platform, onze producten en diensten. We brengen aanbieders, overheden en experts samen.

Je kent ons van UiTdatabank, UiTinVlaanderen, Vlieg, UiTPAS, museumpas, UiTX, cultuurkuur,....Ons team bestaat uit een 60tal mensen die op hun beurt samenwerken met tal van verschillende partners.

Publiq is gelegen in een splinternieuw kantoor in de Belvue­-site, met prachtig zicht op het kanaal en de stad.
Henegouwenkaai 41-43, 1080 Brussel

Functieomschrijving

Als contentmedewerker zorg je er mee voor dat al het cultuur- en vrijetijdsaanbod in Vlaanderen en Brussel zo wervend mogelijk naar het publiek kan gecommuniceerd worden op sites zoals www.uitinvlaanderen.be. Dit doe je door de ingevoerde evenementen in UiTdatabank zo rijk en kwaliteitsvol mogelijk te maken. Daarbij neem je contact met de invoerder van de evenementen of ga je zelf aan de slag om activiteiten te vervolledigen en verrijken. Je krijgt de ruimte om zelf je eigen accenten te leggen en voorstellen te formuleren voor een kwaliteitsvolle databank.

Profiel

Je verantwoordelijkheden


Via deze BIS-stage kan je je vaardigheden en competenties uitbreiden via onder meer volgende taken: • Je voert kwaliteitscontroles uit op activiteiten en organisaties en je zoekt mee naar manieren om de kwaliteit en rijkheid van de evenementen te verhogen.

 • Je bouwt mee aan een band met cultuur- en vrijetijdsaanbieders en maakt hen warm voor de invoer van activiteiten.

 • Je ondersteunt onze marketing en communicatiewerking bij de invoer van ontbrekend aanbod, helpt bij de filmprogrammeringen, verzamelplan van zomerfestivals of andere ontbrekende activiteiten en formuleert voorstellen tot verdere verbetering van deze acties.

 • Je speelt flexibel in op veranderende contexten zoals de corona-pandemie.

 • Je verrijke evenementen met de nodige informatie die nodig is voor een passende ontsluiting op de UiTagenda’s of campagnes van collega’s.

 • Je monitort de ingevoerde activiteiten en bedenkt gepaste strategieën voor verbetering.

 • Je verzamelt actief feedback van partners en eindgebruikers, bedenkt gepaste ondersteuningsvormen en signaleert problemen tijdig.

 • Één dag per week werk je op het project cultuurkuur waarbij je vragen van partners beantwoordt en kwaliteitsacties uitvoert.

De mogelijkheid bestaat om deze functie in een tijdsregime van 60%, 80% of 100% uit te oefenen


Je profiel • Je bent vertrouwd met populaire internettoepassingen en sociale media.

 • Je kan vlot overweg met MS Office pakketten (Word, Excel) en andere toepassingen zoals Google Drive.

 • Je wordt warm van cultuurcommunicatie, online communicatie en digitale media.

 • Je bent communicatief vaardig, zowel verbaal als schriftelijk.

 • Samenwerken is je tweede natuur.

 • Je hebt minstens een bachelordiploma.

Aanbod

Een leerrijke werkervaring bij de dynamische organisatie publiq te Brussel. We stellen samen met jou een opleidingsplan op dat op jouw maat geschreven wordt. Verder leer je bij door mee te draaien in de dagelijkse werking waarbij je inbreng en ideeën worden gewaardeerd.


publiq is gelegen in een splinternieuw kantoor in de Belvue­-site, met prachtig zicht op het kanaal en de stad.


Tijdens de Beroepsinlevingsstage kan je je werkloosheidsuitkering blijven ontvangen op voorwaarde dat je een vrijstelling van beschikbaarheid krijgt van VDAB. Bovendien ontvang je een bijdrage van de werkgever. Meer informatie over BIS vind je op https://www.vdab.be/opleidinge...Daarnaast bieden we een volledige terugbetaling woon-werkverkeer met het openbaar vervoer en een aantrekkelijke verlofregeling.

Solliciteren

Ben jij een gedreven persoon met een passie voor de eindgebruiker en een can-do-houding die gemotiveerd wordt door vrijetijdscommunicatie en producten? Laat dan iets weten via e-mail en kom online een koffie drinken!

Contactpersoon: Karel De Rudder

Stuur je cv met motivatiebrief voor 1 maart 2022 naar karel@publiq.be met in het onderwerp de vermelding 'Contentbeheerder UiTdatabank’.

Reageren voor: 28/02/2022
Solliciteren

Ben jij een gedreven persoon met een passie voor de eindgebruiker en een can-do-houding die gemotiveerd wordt door vrijetijdscommunicatie en producten? Laat dan iets weten via e-mail en kom online een koffie drinken!

Contactpersoon: Karel De Rudder

Stuur je cv met motivatiebrief voor 1 maart 2022 naar karel@publiq.be met in het onderwerp de vermelding 'Contentbeheerder UiTdatabank’.

Reageren voor: 28/02/2022
Categorie
ICT & internet
Type
Stage
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest