Organisatie

Brussels Philharmonic vzw

Brussels Philharmonic vzw groepeert een symfonisch orkest (Brussels Philharmonic), een kamerkoor (Vlaams RadioKoor) en een jeugdorkestenstructuur. Een kleine maar gedreven ploeg van stafmedewerkers steekt elke dag de handen uit de mouwen om vanuit het Flageygebouw in Elsene zo’n 70 producties per jaar te realiseren in binnen- en buitenland.

Functieomschrijving

Het borrelt en bruist in onze artistieke keukens - de heerlijke muzikale projecten die er gekookt worden, vertaal jij in hapklare content op maat van wie er aan tafel zit. Jouw creatieve aanpak zorgt er zo voor dat het muzikale lekkers voor, tijdens en na concerten extra kruiding krijgt!


Je werkterrein? Je schrijft, creëert, cureert en organiseert: je vertaalt producties in wervende teksten of persberichten, je zoekt interessante weetjes & achtergrondinformatie voor onze online kanalen, en organiseert boeiende inleidingen als omkadering bij concerten.
We doen veel, maar hebben nog meer wilde ideeën - en we rekenen op jou om dat mee naar buiten te brengen: in woorden, beelden en daden. Afwisseling gegarandeerd!


 • Je zorgt voor een permanente stroom van gevarieerde content rond de ensembles, de concerten en de vele projecten die we doen: zelf geschreven, verzameld, gecureerd. Kennis van de projecten vul je aan met research en verfrissende invalshoeken. Je zoekt & overlegt met externe content-leveranciers en partners.
 • Jouw content is de bruisende bron waaruit geput wordt om het brede publiek een voorsmaakje te geven, pers warm te maken, partners te ondersteunen in hun communicatie, concertervaringen rijker te maken. Je matcht je content moeiteloos met wie we willen bereiken, via welk medium, op welke plek, voor welk project.
 • Je werk voedt websites, app, e-zines, social media, partners, pers, magazines, concertavonden, opnames,...
 • Duiding, achtergrond en omkadering bij de concerten en opnames zijn erg belangrijk. Jij zorgt hiervoor met:
  • boeiende en complete programmaboekjes. Je verzamelt, redigeert en vertaalt alle nodige inhoud, zorgt voor het aanmaken voor eigen gebruik (digitaal en/of print) en de tijdige aanlevering aan partners.
  • verdiepende en/of verrassende omkadering. Je vertaalt je content in tastbare ervaringen voor het publiek, zoals interessante inleidingen en lezingen, open repetities, meet & greets met de musici, verrijkende partnerschappen. Zo zorgt jouw content voor een breder kader op de concertavonden.
 • Je persberichten maken de media warm voor onze werking. De concertkalender is de basis, maar je houdt je ogen en oren open voor andere opportuniteiten die om persaandacht te vangen. Je kan hiervoor rekenen op de steun van onze externe PR-partner.
 • Je monitort dagelijks de media-aandacht voor zowel de ensembles als het bredere culturele veld, en verzamelt de feedback van het publiek. Wat er verschijnt archiveer je en verdeel je naar de musici, collega’s en stakeholders. Je gebruikt al deze informatie bovendien om je eigen content verder aan te scherpen, aan te passen, te verbreden of te verdiepen.

Profiel

 • Je koppelt een vlotte pen en creativiteit aan ‘out of the box’ denken en organisatietalent.
 • Je hebt een passie voor cultuur, en een grote affiniteit met klassieke muziek.
 • Je bent nieuwsgierig van aard, steekt graag de handen uit de mouwen, bent sociaal, houdt van afwisseling en bent niet bang om initiatief te nemen.
 • Je werkt nauwkeurig, met oog voor detail en kwaliteit, en functioneert zowel zelfstandig als in team.
 • Je hebt minstens enkele jaren relevante ervaring (vb copywriting, perswerking, content creation, event werking).
 • Je bent vlot meertalig in zowel NL, FR, EN. Zeker een vlotte Franse pen strekt tot aanbeveling.
 • Ben je vertrouwd met het Adobe-pakket (Photoshop, Premiere Pro, Illustrator)? Dat is een pluspunt.
 • Je bent uiteraard flexibel, en staat meer op het terrein op concertavonden. Avond & weekendwerk dus.

Aanbod

Dit mag je van ons verwachten:


 • Je komt terecht in een boeiende omgeving, waar een gedreven en gemotiveerd team aan collega’s je op sleeptouw neemt.
 • Je krijgt een stevige opdracht om je tanden in te zetten en de kans om zo je stempel te drukken op onze organisatie.
 • Je kan groeien op je eigen tempo, en krijgt de ruimte om je creativiteit en talenten in te zetten - we zorgen uiteraard voor de nodige begeleiding en omkadering.
 • Een voltijds contract van onbepaalde duur, met een loon aangepast aan je kennis en ervaring, aangevuld met extra voordelen (o.a. maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, groepsverzekering).
Solliciteren

Stuur je gemotiveerde kandidatuur met gedetailleerde CV voor 22/09/2021 naar vbo@brusselsphilharmonic.be. Vragen? Bel (02/627 11 60) of mail ons!

Reageren voor: 22/09/2021
Solliciteren

Stuur je gemotiveerde kandidatuur met gedetailleerde CV voor 22/09/2021 naar vbo@brusselsphilharmonic.be. Vragen? Bel (02/627 11 60) of mail ons!

Reageren voor: 22/09/2021
Categorie
Marketing & communicatie
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest