Organisatie

Stad Mechelen

Cultuurcentrum Mechelen is een artistiek huis met stevige funderingen in de stad en regio. Het is een culturele ontmoetingsplek waar nieuwsgierige bezoekers een aangename tijd kunnen beleven. Als consulent communicatie en productie kom je terecht in het dynamische en artistieke team van het Cultuurcentrum.

Je zoekt een gezond evenwicht tussen het inzetten op de zichtbaarheid in de samenleving en de dagelijkse communicatieve werking van de organisatie. Goede communicatie is cruciaal voor de verdere groei van het Cultuurcentrum en de zichtbaarheid van onze werking en dienstverlening. Daarom werken we aan een strategie en zoeken we een communicatieverantwoordelijke die mee de schouders zet onder het uitrollen, opvolgen en deels uitvoeren van dit plan.

Het cultuurcentrum heeft verschillende theater- en podiumzalen in beheer. De zalen in het Cultuurcentrum zelf, de Stadsschouwburg, en de Predikherenkerk, een nieuwe podiumzaal die in september 2024 de deuren opent. Om het gebruik van deze zalen nog meer te optimaliseren en het gebruik van de Predikherenkerk mee af te stemmen op de werking van Het Predikheren zorg je als consulent productie voor het stroomlijnen van de processen rond zaalverhuur en productie en faciliteer je partnerschappen.

Functieomschrijving

Je bent verantwoordelijk voor de externe communicatie van het Cultuurcentrum en coördineert de mediaplanning en vormgeving van onze communicatiekanalen (website, sociale media, nieuwsbrieven, brochures, zebrixschermen,…).

 • Je werkt campagnes uit om het aanbod van het Cultuurcentrum te promoten voor een divers publiek.
 • Je gaat aan de slag met de input die door collega’s aangeleverd wordt, en voert op basis van noden en ticketverkoop gerichte communicatie.
 • Je vertaalt de input die je krijgt naar vlotte, wervende teksten. En je stemt ze af op het kanaal in kwestie (online, offline en persberichten).
 • Je doet aan storytelling en brengt op die manier verslag uit. Waar nodig maak je zelf beelden met je smartphone of camera (zowel foto als video). Sociale media zijn je tweede thuis. Je beheert de facebook- en instagrampagina van het Cultuurcentrum. Daar bouw je aan een interactieve community. En je maakt ruimte voor monitoring en evaluatie.
 • In nauw overleg met de afdeling Communicatie, Citymarketing en Toerisme sta je in voor de ontwikkeling van campagnemateriaal van het Cultuurcentrum (seizoenbrochure, voorstellingen, festivals, …). Zowel voor print als digitaal.
 • Je ondersteunt de collega’s programmatie bij het uitdenken en aanmaken van specifieke materialen en wervende acties voor grotere evenementen zoals bv. Podvis.

Je bent eindverantwoordelijke voor het extern gebruik van alle zalen op de sites in beheer van Cultuurcentrum Mechelen.

 • Je zorgt voor duidelijke processen en richtlijnen voor de medewerkers, een vlot verloop van aanvraag tot facturatie, efficiënt stockbeheer en een optimalisatie van het gebruik van de verschillende locaties.
 • Samen met jouw collega in Het Predikheren zorg je voor gedeelde werkprocessen over de afdeling lokaal cultuurbeleid. Specifiek voor de Predikherenkerk werken jullie mee aan een kader waarbinnen duidelijke verantwoordelijkheden benoemd worden en een afbakening van rollen op basis van het soort evenementen dat hier doorgaat (lezingen, muzikale voorstellingen, congreswerking, ...).
 • Je staat zelf in de praktijk en stuurt medewerkers functioneel aan zodat activiteiten op de juiste manier ingepland worden, goed verlopen en het beheer en inventarisatie van de drankenstock opgevolgd wordt.

Je bent aanspreekpunt en productieverantwoordelijke voor organisaties en initiatieven die zelfstandig activiteiten organiseren in zalen van het Cultuurcentrum (Cultuurcentrum Mechelen, Stadsschouwburg, Predikherenkerk), die de doelstellingen van het lokaal cultuurbeleid onderschrijven en op die manier meebouwen aan een bloeiende organisatie. Je maakt de nodige afspraken inzake gebruik en faciliteert ticketing, techniek, enzovoort. Je evalueert deze activiteiten en zoekt actief naar nieuwe partnerschappen waar nodig.

Samen met de cultuurfunctionarissen denk je inhoudelijk na over de visie van de organisatie en bepaal je mee de koers van Cultuurcentrum Mechelen.

Profiel

 • Je beschikt over een bachelor werk- en denkniveau.
 • Je hebt ervaring in communicatie, storytellingen en sociale media.
 • Communiceren is je passie. Inclusieve communicatie is een vanzelfsprekendheid en een basishouding. Je communicatie aanpassen aan een specifieke doelgroep is een evidentie.
 • Je capteert de visie die in de organisatie aanwezig is en gaat daarmee aan de slag bij het uitzetten van een kader voor de communicatie.
 • Je hebt een vlotte creatieve pen en vertaalt complexe inhoud tot een heldere boodschap, aangepast aan een breed publiek of een specifieke doelgroep.
 • Je bent zeer klantgericht. Je weet de noden van klanten goed in te schatten, maar bewaakt ook de grenzen van de organisatie.
 • Je werkt gestructureerden kan het overzicht behouden in de verschillende processen in kader van het extern gebruik van de zalen.
 • Je kan je aanpassen aan wisselende werkcondities en aan variaties in de werkinhoud, het volume aan werk, de werkomstandigheden, vernieuwingen, veranderingen in de organisatie, zonder de planning op langere termijn uit het oog te verliezen.
 • Je kan op het juiste moment een overwogen keuze maken, zorgen voor de uitwerking ervan en de verantwoordelijkheid dragen voor de genomen beslissing.
 • Je hebt een hands-on mentaliteit en werkt niet enkel van aan je bureau.
 • Je kan mee richting geven aan de organisatie, lijnen uitzetten in bredere context om toekomstperspectief te creëren. Je kijkt verder dan het hier en nu en bedenkt aantrekkelijke praktische strategieën (werkprocessen, softwarepakketten,…) die de uitdagingen voor de komende jaren het hoofd kunnen bieden.
 • Zeer regelmatig avond- en weekendwerk zijn geen obstakel. Je kan je ook flexibel opstellen in de kader van evenementen vanuit de afdeling lokaal cultuurbeleid.

Aanbod

 • Een voltijds contract van onbepaalde duur op niveau B1-3.
 • Relevante beroepservaring in de privésector of als zelfstandige wordt in aanmerking genomen voor een maximumperiode van 18 jaar.
 • Bruto aanvangsloon zonder anciënniteit € 2999,68 per maand.
 • Bruto loon met 18 jaar anciënniteit in de privésector € 4620,89 per maand.
 • Extra’s: een interessante verlofregeling & opleidingsmogelijkheden, maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, terugbetaling abonnement woon-werkverkeer, fietsvergoeding, mogelijkheid tot thuiswerk en telewerkvergoeding
 • Lees ook de 5 redenen om voor Mechelen te werken en de verhalen van onze collega’s.
Categorie
Marketing & communicatie
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Antwerpen