Voltijds Tijdelijk


Organisatie
M HKA
Het M HKA is een door de Vlaamse Gemeenschap erkende (en onafhankelijke) grote instelling gevestigd in Antwerpen. Het M HKA is een museum dat werkt rond beeldcultuur in het algemeen en de hedendaagse beeldende kunst, film en mediakunst in het bijzonder.
Vandaag zet M HKA in op een verhoogde musealisering, met uitgesproken expertisefuncties op vlak van wetenschappelijk onderzoek, archiefwerking en digitale ontsluiting.
In uitvoering van de beleidsnota van Minister Sven Gatz start M HKA met de opzet van een Centrum Kunstarchieven Vlaanderen (CKV). Het gaat om kunstenerfgoed met een actualiteitswaarde voor een artistieke deelsector – hedendaagse beeldende kunst - waarin Vlaanderen een internationale capaciteit heeft en waarvan het recente verleden zich op een performante manier in een internationale context heeft afgespeeld. Beeldende kunstarchieven zijn de sleutel om het verhaal van de hedendaagse beeldende kunst te kunnen vertellen.
Functie
De Consulent Archieven staat in voor de realisatie van een helder waarderingskader – en methodologie voor kunstarchieven in Vlaanderen en assisteert bij de opstart van het Centrum Kunstarchieven Vlaanderen.
Om dit waarderingskader te kunnen concretiseren, zorgt de Consulent Archieven ook voor het in kaart brengen van het veld van archiefvormers en erfgoedgemeenschappen, van noden en problematieken ervan, van internationale expertise, methodologieën en best case praktijken en van diverse vormen van contextualiseren, maatschappelijke inbedding en activering.
Profiel
- Minimaal diploma bachelor in de humane wetenschappen of gelijkgesteld door ervaring;
- Minimaal 2 jaar ervaring in een relevante professionele context
- Bijkomende opleiding in de bibliotheekwetenschappen en/of archivistiek of gelijkgesteld door ervaring strekt sterk tot aanbeveling
- Gedegen kennis van hedendaagse (beeld)kunst en museumwerking.
- Interesse in recente ontwikkelingen inzake informatiebeheer en digitalisering in het erfgoedveld;
- Interesse in databaseprogramma’s, websitebeheer en websiteontwikkeling.
We werven op basis van competenties, ongeacht geslacht, afkomst of handicap.
Aanbod
- Een gevarieerde en uitdagende functie in een gedreven team en een in een gevarieerde en een uitdagende job in een boeiende en artsitieke werkomgeving;
- een voltijds contract (100%) van bepaalde duur voor één jaar;
- een verloning volgens capaciteiten en ervaring, gebaseerd op barema van paritair comité 329.01;
- Extralegale voordelen zoals maatijdcheques, terugbetaling van woon-werkverkeer, hospitalisatieverzekering, groepsverzekereing;
- Glijdende uren en interessante verlofregeling;
- Mogelijkheid tot het volgen van vormingen.
Solliciteren
Contactpersoon: Veerle Bydekerke
Reageren voor: 04/01/2018

Gelieve je kandidatuur met motivatiebrief en CV per e-mail te sturen naar vacature@muhka.be ten laatste op woensdag 3 januari 2018.