Profiel

Jij schaart je vol enthousiasme achter de missie en visie van Enchanté en popelt om je mee in ons avontuur te smijten. Je herkent jezelf meteen bij het lezen van deze eigenschappen:


Je bent een ondernemende plantrekker met een proactieve houding en een positieve ingesteldheid. Werken in een kleine, eigenzinnige vzw met veel dromen, maar ook veel beperkingen en onzekerheden, dat schrikt jou niet af.


Je bent een teamplayer, maar kan ook zelfstandig jouw ding doen. Je weet waar nodig werk te delegeren. Je bewaakt zelf jouw tijdsbesteding en energiepeil.


Je bent een denker, maar zéker ook een doener. Je hebt ook voor zowel het groter plaatje als voor de details. Je kan plannen schrijven, maar ze ook zelf ten uitvoer brengen binnen een realistisch werkkader, rekening houdende met de doelstellingen van de organisatie.


Je hebt een vlotte pen en babbel en krijgt energie van sympathieke doch gestructureerde teksten schrijven. Berichten, e-mails of campagne teksten schrijven, da’s voor jou een makkie.


Je bent een community-maker. Je weet je in te leven in de werelden van verschillende groepen mensen/partners en slaagt erin om deze verhalen vast te leggen. Je voelt je thuis in een Raad van Bestuur maar ook in een opvangcentrum voor thuislozen. Je bent empatisch én assertief.


Je hebt kennis van computerprogrammas en digitale marketing- en communicatietools (google analytics, campaignmonitor, …).


Je hebt minstens 3 jaar relevante werkervaring. Een opleiding marketing en-of communicatie of een aantrekkelijk portfolio zal ons uiteraard sneller overtuigen.


Je competenties, ervaring en motivatie zijn voor ons van belang, je afkomst, leeftijd of geslacht niet.

Organisatie

Enchanté VZW

Wij zijn het Vlaamse netwerk van hartelijke handelaars die kleine diensten aanbieden aan mensen in kwetsbare situaties (stopcontact, plek voor een rugzak of een kop “uitgestelde” koffie…). Wij zijn een burgerinitiatief, opgericht in januari 2018, vanuit een gevoel van machteloosheid over de afstand die zich manifesteert tussen de samenleving en mensen die uit de maatschappelijke boot vallen. Door kleine engagementen op te nemen in ons netwerk krijgen burgers allerhande de kans om (terug) iets voor elkaar te beteken, met elkaar in interactie te gaan en elkaar te (h)erkennen. We zetten positieve ontmoetingen in om onze buurten, wijken, steden hartelijker en inclusiever te maken van onderuit. www.enchantevzw.be

Wij zijn intussen drie jaar actief als VZW en tellen zo’n 140-tal deelnemende handelaars in vier Vlaamse steden (Gent, Roeselare, Sint-Truiden, Leuven). Ons momenteel 2-koppig team (samen goed voor 1.6 VTE) wordt aangevuld en gesteund door vele vrijwilligers, ambassadeurs en sociale partners.

Aanbod

Je maakt deel uit van een kleine, eigenwijze organisatie met ruimte voor ideeën, zelfstandigheid, flexibiliteit & creativiteit. Kleine organisatie, groot netwerk! Via Enchanté kom je in contact met vele soorten partners; van geëngageerde handelaars tot stadsdiensten, van kleine VZW’s tot CAW’s.


Een halftijdse betrekking (min 20u en max 30u) binnen een contract van onbepaalde duur. Zeer flexibel in te vullen qua werkdagen. Er zijn zeker doorgroeimogelijkheden naar een fulltime.


Zo snel mogelijk te starten. Exacte start- en einddata onderling af te spreken.


Verloning volgens PC 329 socio-culturele sector, barema B1C. Relevante anciënniteit wordt meegenomen.


Werkplaats is zowat overal in Gent, gecombineerd met uitvalsbasis-bureau in Bedrijvencentrum De Punt in Gentbrugge, de hub voor sociale ondernemers. Mooi extraatje, onze bureau heeft zicht op de dakmoestuin van ROOF FOOD.

Functieomschrijving

Je bepaalt de communicatievisie en -strategie van Enchanté. Ook de initiatie, creatieve uitdenking, ontwikkeling, implementatie en de dagelijkse aan-en bijsturing ervan neem je onder jouw vleugels. Je laat je hierin steeds ondersteunen door je collega’s, maar ook door vrijwilligers, stagiairs en ambassadeurs. Daar waar nodig kan je je beroepen op externen (grafisch designer, ontwikkelaar, …).


Je bent een digital native met oog voor trends en evoluties. Online beheer jij oa de website, de online stadsplannen, nieuwsbrieven en blogartikels en zorg jij dat onze sociale media kanalen (Facebook, instagram) leven. Je legt kleine en grote ontmoetingen vast op klank of beeld en brengt zo de kern van Enchanté naar buiten.


Je bedenkt en ontwikkelt onze communicatiematerialen (stickers, stadsplannen, posters, folders, draaiboeken …) en je hebt dus kaas gegeten van grafische en visuele aspecten (ism een grafisch designer, drukker, … ). Je kan kleine campagnes of evenementen communicatie gewijs van a tot z opzetten en tot een goed einde brengen.


Op basis van een data monitoring/analyse evalueer je steeds opnieuw en stuur je de strategie of acties bij.


Impact meting/communicatie is iets waar jij je verder in wil verdiepen.

Categorie
Marketing & communicatie
Type
Vast
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Oost-Vlaanderen