Organisatie

Broei vzw

Broei is een non-profit organisatie die een tijdelijke invulling organiseert in een historisch gebouw in het hartje van Gent, het Duivelsteen. Van mei tot oktober biedt Broei ruimte, materiaal en ondersteuning aan een 30-tal jongeren & jongerenorganisaties en hun activiteiten.

Onze missie is het creëren van een open huis waar jongeren hun passies kunnen ontdekken, ontwikkelen en verkennen door middel van een verscheidenheid aan evenementen en activiteiten, zoals workshops, expo’s, concerten, open labs, coaching, lezingen - of gewoon een veilige plek om elkaar te ontmoeten en te discussiëren.


Voor de realisatie van de derde editie van BROEI zoeken we voor de periode van 28/03/2022 tot uiterlijk 31/11/2022, deeltijdse (3/5 VTE) verantwoordelijke (m/v/x) die instaat voor de communicatie en het managen van contentcreatie (foto, film,socials,...) beheert.

Indien je zelf ervaring hebt met contentcreatie kunnen we 4/5 VTE aanbieden.

Functieomschrijving

Jouw taak bestaat eruit de content creatie en communicatie van Broei in goede banen te leiden. Een belangrijk deel van je bezigheden is het bedenken, produceren en plannen van foto- en videocontent voor de Broei communicatiekanalen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het delen van alle activiteiten die doorgaan in Broei door het publiceren van (fb)events en het bijhouden, updaten en delen van de wekelijkse agenda. Tot slot sta je in voor de redactie en creatie van de meer algemene Broei communicatie (printed media, mailings, persberichten et. cetera).

We zijn op zoek naar iemand met een heldere visie die deze kan vertalen naar het interne team en naar de buitenwereld. Je bent in staat om het overzicht te bewaren en vormt het aanspreekpunt voor de continue broei-organisaties. Je staat in nauw contact met het team en verzamelt input voor de communicatie afgeleiden (copy, data, visuele input, noden, deadlines). Je stuurt de Broei redactieleden aan, brieft hen, en zorgt dat alle events die in Broei plaatsvinden vastgelegd worden op foto en/of video. Je werkt nauw samen met onze grafisch vormgeefster. Jullie overleggen, koppelen naar elkaar terug en zorgen voor een heldere, sterke en eenduidige visuele communicatie vanuit Broei naar de buitenwereld. acties en bezorgt de juiste input (copy).


Je bent een teamspeler en weet als geen ander weet hoe de leefwereld van jongeren evolueert. Je bent in staat om in een veelheid van informatie en communicatie met meerdere partijen het overzicht te behouden en volgt voortgang en deadlines secuur op. Tegelijk werk je zeer zelfstandig en ben je in staat je taalgebruik en toon aan te passen aan de specifieke doelgroep (jongeren, partners, overheid, pers).

En je hebt bovenal gewoon enorm veel goesting om het avontuur aan te gaan en je samen met ons op een nieuwe Broei editie te storten.


COMMUNICATIE

 • Je formuleert een communicatiestrategie en toetst die af met het team

 • Je maakt een communicatieplanning en communiceert duidelijke deadlines naar alle betrokken partijen

 • Je beheert alle social media-kanalen van Broei (Facebook, Instagram, Youtube en Linkedin) en houd deze up to date. Je modereert deze platformen en volgt de inboxen van deze kanalen op, en zorgt dat vragen of informatie doorgespeeld worden naar de juiste personen (opmerkingen, DM's).

 • Je bent het aanspreekpunt van de continue organisaties omtrent communicatie. Je polst bij deze organisaties of onze communicatie volstaat (vb. extra promo nodig, correcte info,...) en begeleidt en ondersteunt hen - indien nodig - in hun communicatiestrategie.

 • Je overlegt en werkt nauw samen met onze grafische vormgeefster en verzamelt de info van het team en continue organisaties indien er ontwerpen nodig zijn

 • Je check en post wekelijks de online weekagenda (adh van een sjabloon) en zorgt dat deze wekelijks worden gepost op daarvoor bestemde kanalen.

 • Je maakt en verdeelt maandelijks een printed agenda in Gent adh van sjabloon

 • Je beheert de redactie van persberichten, teksten, mailings,... en toetst die af met team/coördinator


CONTENTCREATIE

 • Je maakt een content-planning op voor de verschillende social media-kanalen.

 • Je stuurt de vrijwilligers van de redactiegroep aan die evenementen in Broei fotograferen en filmen. Je organiseert een intake-gesprek, houdt hen via Whatsapp op de hoogte van komende evenementen die gecapteerd moeten worden en zorgt voor cohesie en een fijne sfeer binnen het redactieteam (vb. organiseren van brainstorms of uitje, uitnodigen voor community lunch,...)

 • Je ontwikkelt een duidelijk systeem en maakt een structuur op de drive waar je alle content van de redactie-groep verzamelt zodat team en derden hier makkelijk in kunnen navigeren. Je brieft de redactiegroep over beeldvereisten en bestandsnamen (resolutie, bestandsformaat, data, naamgeving, auteursvermelding).


EXTRA CONTENTCREATIE

 • Het is een pré als je zelf skills, ervaring en knowhow hebt in het creëren van online content en dit kan vertalen naar wekelijkse foto/video/reels over de bezigheden en activiteiten die binnen broei plaatsvinden.


ALGEMEEN

 • Je neemt een deel van de permanentie tijdens de openingsuren van Broei op zich. Dit is een gedeelde verantwoordelijkheid met het volledige team.

 • Samen met team denk je en organiseer je mee de grotere gezamenlijke evenementen zoals de opening, Gentse Feesten en slotevenement en projecten zoals Open Mic, Behind the decks, Broei2B,...

 • Indien nodig ondersteun je het team op gebied van algemene administratie, subsidies, programmatie,...

 • De organisatie van Broei is in handen van een klein team. Je bent bereid om, indien nodig, taken van je collega's over te nemen..

Profiel

- Je hebt relevante aantoonbare ervaring in communicatie en/of contentcreatie - ervaring in een verantwoordelijke rol is een meerwaarde.

- je bent sociaal en communiceert vlot met anderen

- Je hebt voldoende kennis over communicatie en content -

- Je hebt grote affiniteit met jongeren, hun leefwereld en de socio-culturele sector

- Je bent stressbestendig, respecteert en haalt je deadlines

- Je bent creatief, positief ingesteld en een teamplayer

- Grafische vormgeving is je niet vreemd en je kan zelf simpele vormelijke/grafische aanpassingen doen of bent bereidt dit te leren.


- Je bent vlot tweetalig Nederlands/Engels (mondeling en schriftelijk) en hebt ook een vlotte pen in deze talen.

- Je beheerst Google Suite (Gmail, Calendar, Drive, Google Analytics, …).

- Je bent gebeten door digital storytelling, social media en de tools om informatie viraal te laten gaan (MailChimp, Facebook, Instagram, YouTube,...).

- social media platforms zoals Facebook & instagram hebben geen geheimen voor jou. Je draait je hand niet om voor een post, reel of story.

- Je werkt met Adobe Creative Cloud (InDesign, Photoshop, Illustrator, Premiere Pro).

- Extra plus: Je hebt ervaring in het maken van content zoals foto of video

- Een flexibel uurrooster schrikt jou niet af: weekend -en avondwerk zijn geen enkel probleem voor jou.

- Je woont bij voorkeur in Gent.

- Je herkent je in de waarden, missie en visie van Broei en wilt volop mee helpen bouwen aan deze plek.

Aanbod

Een deeltijds contract (ca. 24u) op tijdelijke basis tot en met november 2022, correcte verloning volgens de geldende barema’s PC 329.01, een heel fijn team van collega’s, en een fascinerende werkplek in het hartje van Gent.

Categorie
Marketing & communicatie
Type
Tijdelijk
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Oost-Vlaanderen