Profiel

Universitaire- of hogeschoolopleiding of gelijkgesteld door ervaring


Drietalig (NL/FR/EN)Video- en montage-ervaring, kennis van Photoshop en InDesign is een pluspunt


Gedreven, onafhankelijk en flexibel


Communicatief, organisatietalent en zin voor initiatief


Ervaring en/of affiniteit met de artistieke sector

Organisatie

ARGOS centre for audiovisual arts

ARGOS werd opgericht in 1989 in Brussel en is een instituut, en bron, voor de studie, productie en ontwikkeling van kritische audiovisuele kunsten. ARGOS maakt tentoonstellingen en programma's, distribueert audiovisuele werken en bouwt, beheert en ontsluit een prominente collectie van kunstenaarfilms en -video's.

Aanbod

Dit is een door Actiris gesubsidieerde functie via het Geco-contract. Kandidaten moeten aan de voorwaarden voor de Geco-overeenkomst voldoen. Meer info via de website van Actiris.

Functieomschrijving

ARGOS is op zoek naar een gepassioneerde communicatieverantwoordelijke in een dynamische werkomgeving in de audiovisuele kunsten. Als communicatieverantwoordelijke sta je in voor het voortdurend vernieuwen van de communicatiekanalen en -strategieën van ARGOS.


Functiebeschrijving:


-De communicatieverantwoordelijke is de spil in de organisatie wat betreft communicatie. Zij/hij/hen is de centrale schakel tussen ARGOS, haar publiek en de pers.


-In overleg met de algemene directie ontwikkelt de medewerker een overall plan en strategie voor communicatie.


-Daarnaast worden communicatieplannen voor tentoonstellingen, performances, lezingen, workshops, debatten en dergelijke geformuleerd. Standaardfasen zijn tenminste: doelstelling, doelgroepen, communicatiestrategie, communicatie-instrumenten (afgestemd op pers en doelgroepen), educatiemiddelen, planning, budget, evaluatie.


-De medewerker schrijft zoveel mogelijk zelf de uitingen en overlegt hierover met betrokken partijen.


-Er worden briefings gemaakt volgens standaardmethode voor door externen te fabriceren publiciteitsmateriaal zoals uitnodigingen, folders, zaalbrochures, advertenties, foto's, affiches.


-De medewerker organiseert openingen, persbijeenkomsten en evenementen. Zij/hij/hen analyseert vervolgens de bezoekcijfers / publieksreacties en gaat op zoek naar methodes voor verdere optimalisering.


-De medewerker beheert de website en de nieuwsbrief en verzorgt de redactie van beiden.


-De medewerker beheert de sociale mediakanalen en ontwikkeld voortdurend nieuw beleid voor deze kanalen met speciale focus op het bereiken van (cultureel) diverse doelgroepen.


- De medewerker beheert en onderhoudt het persbestand en het algemene relatiebestand, alsook het actualiseren hiervan op de database.


- De medewerker werft mediasponsoring stelt daartoe dossiers op.


- De medewerker vertegenwoordigt ARGOS in externe werkgroepen / overlegorganen. Zij/hij/hen onderhoudt contacten met (collega)instellingen en organisaties op het vlak van communicatie, en volgt nieuwe ontwikkelingen op.

Solliciteren

Indien interesse, stuur een Nederlandstalige motivatiebrief, CV, 1 pagina persbericht over het ARGOS project Activating Captions en een korte verklaring dat je aan de Geco-voorwaarden voldoet naar hajar@argosarts.org. Vermeld als onderwerp “Sollicitatie communicatieverantwoordelijke”.

Reageren voor: 03/06/2021
Solliciteren

Indien interesse, stuur een Nederlandstalige motivatiebrief, CV, 1 pagina persbericht over het ARGOS project Activating Captions en een korte verklaring dat je aan de Geco-voorwaarden voldoet naar hajar@argosarts.org. Vermeld als onderwerp “Sollicitatie communicatieverantwoordelijke”.

Reageren voor: 03/06/2021
Categorie
Marketing & communicatie
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest