Organisatie

Vlaams ABVV

Wij zoeken een communicatiemedewerker …

om onze visie en standpunten te vertalen naar leden, militanten en brede achterban én actief onze dienstverlening bij een breed publiek te promoten!

Ben je een enthousiaste syndicalist? Hands on? Creatief? Niet op je mond gevallen? Goed met woord en beeld? Een natural born people person?

Functieomschrijving

Je ontwikkelt samen met de coördinatorenploeg en het Dagelijks Bestuur een communicatiestrategie voor het Vlaams ABVV en voert het samen met de werkingen en diensten uit.

Je vertaalt informatie over onze dienstverlening en standpunten/duiding over het Vlaams regeringsbeleid naar toegankelijke informatie voor verschillende doelgroepen. Je zorgt hiertoe voor een sterke up to date on- en offline communicatiestrategie en coördineert diverse online media zoals website, e-zine en sociale media en dit vaak in afstemming met verschillende diensten binnen het bredere ABVV.

Een groot deel van je taak bestaat uit het actief ondersteunen van onze diensten bij de ontwikkeling van diverse communicatieproducten intern en extern. Je zorgt ervoor dat er een gemeenschappelijke lijn in zit. Je trekt het creatieproces van campagnes. Je schrijft mee en verzorgt de eindredactie van brochures, folders en staat in voor de afspraken over lay-out en drukwerk voor alle producten van het Vlaams ABVV (bv. ook voor het Congres en Comités). Je stemt af met communicatiediensten in de gewesten.

Je organiseert het overleg met communicatiediensten van gewesten en centrales samen met de directeur waarbij jij voor het luik communicatie rond de interne werkingen en diensten verantwoordelijk bent.

Je werkt intern samen met de verschillende diensten en werkingen van het Vlaams ABVV.

Je rapporteert intern aan de directeur van de Studiedienst.

Profiel

Je bent creatief, hebt gevoel voor stijl en kunt vlot overweg met diverse grafische beeldverwerkingstoepassingen en layout software voor het creëren van wervende beelden, animaties en video’s. Je hebt een vlotte pen en weet een boodschap gericht over te brengen aan een divers doelpubliek.

Je bent sterk in communicatieplanning van A tot Z en voelt aan welke de meest efficiënte communicatiestrategie zou kunnen zijn on- en offline voor een bepaald product vanuit de noden van de klant. Je bent bekend met nieuwe evoluties in het medialandschap, communicatie in brede zin en campagne voeren via de diverse (sociale) media.

Je kan werken met diverse webtoepassingen, visualisatie- en interactieve software en houdt de vinger aan de pols op vlak van de nieuwste digitale tools. Je leert snel bij. Je hebt affiniteit met onder andere online storytelling, online gemeenschapsvorming, Wikimedia, Wordpress, ...

Je bent een enthousiaste teamplayer met een talent voor het samenbrengen van mensen en ideeën. Je bedenkt graag out-of-the-box oplossingen en ideeën alleen of samen met anderen.

Je hebt een diploma in communicatiewetenschappen of bent gelijkaardig door ervaring. Je gelooft in onze ABVV-waarden.

Aanbod

* een voltijds contract van onbepaalde duur

* een aantrekkelijk loon

* opleiding en ondersteuning door de organisatie

* een interessante uitdaging in een pittige werkomgeving

* andere extralegale voordelen

* een prettige werksfeer

* standplaats Brussel

Categorie
Marketing & communicatie
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest