Profiel

Je combineert minimaal een masterdiploma (of gelijkwaardig door ervaring) met minstens 2 jaar aantoonbare werkervaring als communicatieverantwoordelijke in een culturele organisatie. Je hebt ervaring in het opmaken en opvolgen van communicatieplannen. Je bent een native in social media en volgt de laatste ontwikkelingen op het vlak van communicatie actief op. Je ben klantgericht en beschikt over een uitstekende pen met een correcte taalbeheersing in het Nederlands, Frans en Engels. Je kan zelfstandig en probleemoplossend werken. Je weet om te gaan met stresssituaties en kan werken tegen vooropgestelde deadlines. Je hebt voldoende kennis van de huidige tendensen in het erfgoedlandschap. Je bent flexibel ingesteld qua werkuren en bent bereid tot avond- en weekendwerk.

Organisatie

FeliXart Museum
In Drogenbos, aan de Vlaamse Rand op de grens met Brussel, ligt het FeliXart Museum. De van oorsprong monografische instelling, gewijd aan Felix De Boeck, vervelde in enkele jaren naar een thematisch museum met een dynamische werking. Onze expertise rond modernisme uit het Interbellum en de abstracte kunst wordt verrijkt met projecten rond hedendaagse kunst en kunsteducatie. Het moderne museumgebouw is er onderdeel van een site waar naast de 18de -eeuwse hoeve van de schilder-boer Felix De Boeck ook een beschermde boomgaard en een natuurdomein van 5ha verbonden zijn. Sinds geruime tijd werkt het museum enthousiast aan een tweesporenbeleid waar de pijlers van ‘kunst’ en ‘ecologie’ centraal staan. In 2020 wordt de werking nationaal gelanceerd. Het potentieel, alsook de uitdagingen, zijn groot in een faciliteitengemeente waar multiculturaliteit een rijk en diverse doelgroepenbeleid mogelijk maakt. Je versterkt een kleine maar gemotiveerde groep stafmedewerkers.

Aanbod

- de opportuniteit om mee actief een instelling te heroriënteren in een boeiende sector
- een voltijdse contractuele functie van onbepaalde duur.
- een minimum bruto maandsalaris van 2 378,45 euro (voltijds, niveau B1c, 2 jaar anciënniteit in PC 329). Je kan relevante werkervaring meenemen onder bepaalde voorwaarden.
- gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer, kilometervergoeding
- maaltijdcheques.

Plaats van tewerkstelling: FeliXart Museum, Kuikenstraat 6, 1620 Drogenbos

Functieomschrijving

Het FeliXart Museum zoekt een communicatiemedewerker die het FeliXart Museum en de FeliXsite weet te positioneren als een dynamisch regionaal museum met landelijke uitstraling. Vanuit de missie en doelstellingen van de organisatie maak je een communicatie- en promotieplan op en waak je over de kwaliteit van de publicaties en website. Je bent verantwoordelijk voor de communicatie, het communicatiebeleid en de ondersteuning van de publiekswerking. Je analyseert de behoeften van de organisatie (bezoekcijfers, evaluatieformulieren, …), speelt in op de tendensen binnen de relevante sectoren (onderwijs, toerisme, …) en bouwt een professionele dienstverlening naar pers en publiek toe. Door de vinger aan de pols te houden van al wat lokaal, regionaal en landelijk leeft, weet je de verschillende doelgroepen te bereiken. In het bijzonder vind je de juiste aanpak voor een erfgoedensemble dat werkt met een divers aanbod voor verschillende bezoekers en gebruikers van museum en site.
Categorie
Marketing & communicatie
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Vlaams-Brabant