Voltijds Stage


Organisatie
VAART
VAART (een project van Artforum/Urban Woorden en fABULEUS) biedt jonge kunstenaars (15-25 jaar) een kader om met een eerste eigen werk naar buiten te komen. Er is plaats voor acht projecten in alle denkbare disciplines: theater, architectuur, dans, beeldende kunst, circus, muziek... VAART mondt uit in een driedaags festival in mei.

Alles staat in het teken van de ontwikkeling van jong talent. Daarom laten we productie, communicatie én grafische vormgeving verzorgen door een groep stagiairs die in enkele weken tijd tonnen ervaring opdoen rond het begeleiden van jonge artiesten en het organiseren en communiceren van een festival.
Functie
Van begin februari 2020 en tot 10 mei 2020 neem je de leiding over de communicatie van VAART. In nauw overleg met de andere VAART-stagiaires werk je een communicatieplan uit: op welke dragers en kanalen je inzet, hoe de visuele lijn eruit ziet, enz. Samen bedenk je een straf concept om VAART én de deelnemers aan het publiek te presenteren.
Je beheert de sociale media en website. Je stuurt de deelnemers en de andere stagiairs aan om VAART te laten leven op Facebook, Instagram en via andere mogelijke kanalen.
Je werkt teksten uit voor de flyer, de website en het programmablad op het festival.
Je werkt een persbericht uit en contacteert media.
Je overziet de spreiding van de promotie en zorgt dat iedereen weet dat VAART bestaat.
Je trekt de lijn van jouw concept ook door tijdens de festivaldagen (in uitstraling, aankleding, bewegwijzering…)
Je organiseert video- en fotoregistratie tijdens het festival.
Tussendoor werk je jezelf ook in in de algemene communicatiewerking van fABULEUS en biedt je, waar mogelijk, ondersteuning.
Profiel
Je studeert of bent net afgestudeerd en je zoekt een stage communicatie in de cultuursector.
Je bent liefst voltijds beschikbaar tussen begin februari en mei 2019. Deeltijds is ook mogelijk, maar de combinatie met een thesis of een gevuld lessenpakket is niet evident.
Je bent niet bang om verantwoordelijkheid te krijgen en te nemen.
Je hebt een scherpe pen.
Je hebt voeling met sociale media/ digitale communicatie.
Je hebt interesse in de bewerking van foto en video. Als je er nog geen ervaring mee hebt, dan wil je je daar wel in verdiepen.
Je wil fABULEUS beter leren kennen en meedraaien in de dagelijkse werking.
Je bent welkom ongeacht (etnische) achtergrond, seksuele voorkeur, religie, genderidentiteit, handicap...
Aanbod
Een warm en betrokken team dat veel ruimte biedt voor eigen initiatief, maar tegelijk voldoende context en sturing geeft.
Een complete werkervaring waarmee je alle aspecten van communicatie in de vingers kan krijgen en de kans hebt om jouw stempel te drukken op de hele publieke uitstraling van het project.
Toegang tot een heel netwerk van bevriende culturele organisaties die allemaal in OPEK (Leuven) actief zijn.
Solliciteren
Contactpersoon: Filip Bilsen
Reageren voor: 31/08/2019

Geïnteresseerd? Mail zo snel mogelijk je CV en een voorbeeld van een zelf geschreven tekst naar filip@fabuleus.be. Kort daarna nodigen we jou dan uit voor een verkennend gesprek.