Organisatie

Philippe Vandenberg Foundation vzw

De Philippe Vandenberg Foundation draagt zorg voor de nalatenschap van Philippe Vandenberg. De Foundation opereert nationaal en internationaal en heeft drie doelstellingen: het beheren van de nalatenschap en het atelier van de kunstenaar, het bevorderen van het onderzoek naar zijn oeuvre en het faciliteren van de ontsluiting van zijn werk in dialoog met kunstenaars, onderzoekers, curatoren en het publiek.

Functieomschrijving

De Philippe Vandenberg Foundation is op zoek naar een nauwkeurige en zelfstandige stagiair(e) die als collectiemedewerker instaat voor het beheren van haar databank en collectie en het verwerken van archiefmaterialen. Dit doet hij/zij/x in samenspraak met het collectiehoofd van de Foundation. Het takenpakket kan worden aangepast naargelang de interesses en vaardigheden van de stagiair(e).

De Foundation staat open voor stages vanaf 1 maand, in een voltijds of deeltijds werkverband. De periode van de stage kan in overleg met de Foundation worden bepaald. De stage kan plaatsvinden vanuit het atelier van de kunstenaar in Molenbeek of van thuis uit.


Profiel

- Je hebt interesse in het œuvre van Philippe Vandenberg en de hedendaagse schilderkunst.
- Je hebt een uitstekende kennis van het Nederlands en kennis van het Engels en Frans.
- Je legt de lat hoog maar verliest je niet in details.
- Je bezit de volgende competenties of bent bereid deze (verder) te ontwikkelen: nauwkeurigheid, samenwerkingsvermogen, zelfstandigheid, flexibiliteit, analytisch, organisatievermogen.

Aanbod

Je werkt in een recent ontstaan domein van de kunstwereld: de wereld van estates, foundations en andere initiatieven die de verantwoordelijkheid opnemen om de nalatenschap van een kunstenaar te beheren, te onderzoeken of te promoten. Vanuit die positie kom je in aanraking met zowel het kunstwetenschappelijk onderzoek, het tentoonstellingswezen en de kunstmarkt in een internationale setting. Een stage bij de Philippe Vandenberg Foundation is de uitgelezen kans je onder te dompelen in de kunst van Philippe Vandenberg.

Categorie
Artistiek
Type
Stage
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest