Organisatie

Philippe Vandenberg Foundation vzw

De Philippe Vandenberg Foundation houdt de nalatenschap van Philippe Vandenberg op genereuze wijze in beweging. De Foundation opereert nationaal en internationaal en heeft drie doelstellingen: het beheren van de nalatenschap en het atelier van de kunstenaar, het bevorderen van het onderzoek naar zijn oeuvre en het faciliteren van de ontsluiting van zijn werk in dialoog met kunstenaars, onderzoekers, curatoren en het publiek.

Functieomschrijving

De Philippe Vandenberg Foundation is op zoek naar een nauwkeurige en zelfstandige stagiair(e) die als collectiemedewerker instaat voor het beheren van haar databank en collectie en het verwerken van archiefmaterialen. Dit doet hij/zij/x in samenspraak met het collectiehoofd van de Foundation. Het takenpakket kan worden aangepast naargelang de interesses en vaardigheden van de stagiair(e).

Profiel

- Je hebt interesse in het œuvre van Philippe Vandenberg en de hedendaagse schilderkunst.

- Je hebt een uitstekende kennis van het Nederlands en kennis van het Engels en Frans.

- Je bent zorgzaam in de omgang met kunstwerken en hun bewaarplaatsen.

- Je legt de lat hoog maar verliest je niet in details.

- Je bezit de volgende competenties of bent bereid deze (verder) te ontwikkelen: nauwkeurigheid, samenwerkingsvermogen, zelfstandigheid, flexibiliteit, analytisch, organisatievermogen.

Aanbod

Je werkt in een recent onstaan domein binnen de kunstwereld: de wereld van Estates, Foundations en andere initiatieven die de verantwoordelijkheid opnemen om de nalatenschap van een kunstenaar te beheren, te onderzoeken of te promoten. Vanuit die positie kom je in aanraking met zowel het kunstwetenschappelijk onderzoek, het tentoonstellingswezen en de kunstmarkt in een internationale setting. Een stage bij de Philippe Vandenberg Foundation is de uitgelezen kans om dicht bij de kunstwerken zelf te komen in het atelier van de kunstenaar.

Categorie
Andere
Type
Stage
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest