Profiel

Je hebt minimaal een diploma Bachelor (bij voorkeur in een richting kunst) en minimum 18 maanden relevante werkervaring. Je hebt goede kennis van kunstgeschiedenis. Kennis van het registratieprogramma Adlib en notie van de standaarden op vlak van collectieregistratie en collectiebeheer zijn een pluspunt. Je hebt een goede kennis van het Nederlands, kennis van Frans en Engels. Je kan zelfstandig werken, je bent flexibel, je hebt een sterke interesse voor Hedendaagse Kunst en museumwerking en je werkt graag in teamverband.

Organisatie

Museum Leuven

Een wel bijzonder korte naam – M – voor een markant museum dat in het hartje van Leuven zijn rijke collectie en toonaangevende tentoonstellingen presenteert. Je vindt er een unieke mix van zowel oude en hedendaagse kunst: schilder- en beeldhouwkunst, fotografie, video en film. M is een boeiende ontmoetingsplek waar voor iedereen iets te beleven valt en waar je altijd een nieuwe perspectief op de kunst en de wereld ontdekt. We doen dit niet alleen. Samen met partners uit verschillende sectoren creëren we ruimte voor innovatie. M heeft de afgelopen jaren zijn stempel gedrukt op het Vlaamse museumlandschap en bouwt verder aan zijn internationale ambities.

M wil zijn ambities kracht bijzetten door de aanwerving van een (m/v/x)

Collectiebeheerder Hedendaagse Kunst

Aanbod

- Een boeiende job in een moderne culturele organisatie;


- Een contract van onbepaalde duur (voltijds, 100%). Een minimum bruto maandsalaris van 2.582,48 euro (niveau B1, 1 jaar anciënniteit); uit de privésector kan 10 jaar anciënniteit in rekening gebracht worden, alle relevante werkervaring uit de overheidssector wordt meegenomen;


- Gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer;


- Groeps- en hospitalisatieverzekering, een aantrekkelijke vakantieregeling;


- Maaltijdcheques van 8 euro per dag;


- Ruimte voor opleidingen;


- Er wordt een wervingsreserve aangelegd.

Functieomschrijving

Je denkt en werkt mee aan het collectieplan Hedendaagse Kunst in M. Je beheert de collectiestukken Hedendaagse Kunst en werkt hiervoor samen met de dienst collecties Oude Kunst. Je beheert de Cera collectie en bent het eerste aanspreekpunt, zowel binnen M als voor de externe partner Cera. Je maakt een plan van aanpak rond onderzoek naar de collectie en zet dit onderzoek op. Vanuit de Hedendaagse Kunst collectie formuleer je voorstellen voor presentatieformats en aankopen rond de collectie en als projecttrekker sta je in voor de opvolging van het productiewerk van presentaties met deze collectie. Daarnaast sta je in voor de databank Hedendaagse Kunst en ondersteun je de afdeling op administratief, communicatief en organisatorisch vlak.

Solliciteren

De uitgebreide functiebeschrijving en de selectieprocedure vind je in de brochure op de website https://job.mleuven.be/.

Solliciteren kan je via een link op https://job.mleuven.be/ uiterlijk op dinsdag 2 juni 2020.

Op basis van een cv screening word je uitgenodigd voor een gesprek, voorafgegaan door een schriftelijke proef. Dat gaat door op in de week van 22 juni 2020.

Reageren voor: 02/06/2020
Categorie
Andere
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Vlaams-Brabant