Profiel

Hogere opleiding in een relevante richting of gelijkwaardig door beroepservaring; kennis van het audiovisuele veld in Vlaanderen, met klemtoon op het vertonerslandschap en distributie in Vlaanderen en het buitenland; zeer goede redactionele vaardigheden; capaciteit om nauwgezet en gestructureerd te werken; sterke communicatieve en sociale vaardigheden; teamgeest, maturiteit en leidinggevende kwaliteiten; uitstekende kennis van het Nederlands, Frans en Engels; brede culturele interesse en affiniteit met de audiovisuele sector.

Organisatie

Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF)

Het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) is een instelling van de Vlaamse Gemeenschap en werkt in opdracht van de Vlaamse regering. Onder de algemene koepel van het VAF vallen drie fondsen: het VAF/Filmfonds, het VAF/Mediafonds en het VAF/Gamefonds. Het VAF-team, verantwoordelijk voor de werking van deze diverse fondsen, is gevestigd in het Huis van de Vlaamse Film in Brussel.

Onder de noemer Publiekswerking beschikt het VAF/Filmfonds ook over een aantal steunmaatregelen die zich niet richten op de maker, maar op de aanbieder aan het publiek: de cultuurconsument. Het VAF zet zich in om het ruime publiek in Vlaanderen in contact te brengen met kwalitatieve films. Dit gebeurt via projectsteun of structurele steun aan organisaties die zich hiervoor inzetten, zoals filmfestivals, vertonersinitiatieven, filmpublicaties of educatieve initiatieven.

Aanbod

Een voltijds contract van onbepaalde duur in een boeiende, dynamische omgeving; een professionele werkomgeving binnen een gemotiveerd en ervaren team; een billijke verloning, maaltijdcheques en terugbetaling woon-werkverkeer.

Functieomschrijving

De Coördinator Publiekswerking bouwt het domein Publiekswerking binnen het Filmfonds uit. Hij of zij is de drijvende kracht achter het ontwikkelen van een beleidsvisie op dit terrein, de opbouw van knowhow, het opzetten van eigen initiatieven, de samenwerking met andere partners en de betoelaging van externe initiatieven (bv. filmfestivals, vertonersinitiatieven, filmpublicaties).


Als Coördinator Publiekswerking speel je een proactieve rol in de ontwikkeling van een visie omtrent je domein. Je vergaart kennis over je domein. Je bent het aanspreekpunt voor externe partners en professionele organisaties voor alles wat ressorteert onder de ruime noemer Publiekswerking. Je ontwikkelt subsidieregelingen en bijbehorende documenten en procedures voor de aanvragers van structurele en projectsteun. Je stuurt het selectiesysteem m.b.t. steunaanvragen in je domein aan. Je vertegenwoordigt het Filmfonds op externe vergaderingen en initiatieven die met je domein verband houden. Je houdt de vinger aan de pols op terreinen zoals interculturele diversiteit en participatiebeleid.

Categorie
Vorming en onderwijs
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest