Profiel


Je kunt deelnemen aan de selectieprocedure als je op de uiterste inschrijvingsdatum voldoet aan onderstaande voorwaarden: 1. Je hebt een bachelordiploma (bij voorkeur in een communicatierichting) of een ander diploma of getuigschrift dat toegang geeft tot niveau B binnen de Vlaamse overheid. De volledige lijst vind je hier: https://overheid.vlaanderen.be/Bijlage02.
 2. Je hebt minimaal 1 jaar relevante beroepservaring in een coördinerende communicatiefunctie. Naast het uitwerken en uitvoeren van de communicatie, kun je aantonen dat je ervaring hebt met het coördinerende aspect ervan.

Je kandidatuur wordt alleen in aanmerking genomen als je het online sollicitatieformulier en een kopie van je diploma ten laatste op de uiterste sollicitatiedatum hebt ingediend.


Meer informatie vind je in het selectiereglement op www.werkenvoorvlaanderen.be


Organisatie

Frans Masereel Centrum

Het Frans Masereel Centrum is een internationaal kunstencentrum voor hedendaagse beeldende kunstenaars, bestaande uit een residentie, tentoonstellingsruimte en grafische werkplaats. Het is een creatieplek maar ook een platform voor kennisoverdracht, internationale samenwerking en onderzoek. De uitgebreide druktechnische atelierfaciliteiten bieden hedendaagse kunstenaars de mogelijkheid het grafische beeld in al haar aspecten te onderzoeken of in te schakelen binnen een bredere praktijk. In het voorjaar van 2019 opende het Frans Masereel Centrum een nieuwe vleugel, met extra ruimte voor het digitale atelier, de collectie en een projectruimte.

Het Frans Masereel Centrum is gelegen te Kasterlee en bestaat uit een klein team. Daarom is collegialiteit, actieve bijdrage en flexibiliteit heel belangrijk. Bij dringende taken helpen collega’s elkaar om alles goed af te werken. Af en toe moet je ook eens in het weekend of op een avond werken.

Aanbod

 • Je krijgt een contract van onbepaalde duur.
 • Je werkt deeltijds aan 80%. In de toekomst kan dit mogelijk uitgebreid worden tot 100%.
 • Je krijgt ruime mogelijkheden wat vorming, bijscholing en ondersteuning met moderne ICT-middelen betreft.
 • Je werkdruk kan hoog zijn, maar we proberen het werk zo optimaal mogelijk te combineren met de privésituatie: zo bieden wij je 35 dagen vakantie per jaar (bij een tewerkstellingspercentage aan 100%), je hebt ook vakantie tussen Kerstmis en Nieuwjaar. Tijdens de schoolvakanties is er in de hoofdkantoren (Brussel, Antwerpen, Mechelen, Hasselt, Leuven, Gent, Aalst en Brugge) een professionele opvang voor kinderen tussen 3 en 14 jaar.
 • Voor je woon-werkverkeer ontvang je een vergoeding.
 • Je kunt gratis aansluiten bij de hospitalisatieverzekering die de werkgever voorziet. Ook de leden van je gezin kunnen aan een voordeling tarief aansluiten.
 • Je krijgt maaltijdcheques van 7 euro per gewerkte dag; 5,91 euro betaalt de werkgever, 1,09 euro betaal je zelf, via een maandelijkse inhouding op het nettoloon.
 • Je loon valt in de salarisschaal van de graad van deskundige (rang B1, salarisschaal B111). De lijnmanager kan op basis van de functievereisten relevante beroepservaring in de private sector of als zelfstandige erkennen. Je aanvangssalaris bij een tewerkstelling aan 80%, met 1 jaar relevante beroepservaring bedraagt minimaal € 1995.19 (brutomaandsalaris, aangepast aan de huidige index), reglementaire toelagen niet inbegrepen. Op www.werkenvoorvlaanderen.be/salarissimulator((opent in nieuw venster)) kun je je nettosalaris berekenen, aangepast aan je individuele situatie.
 • Deze selectieprocedure verloopt via een objectief wervingssysteem. Als je slaagt, kun je later meedingen naar een statutaire bevorderingsfunctie of naar een statutaire functie via horizontale mobiliteit.

Functieomschrijving

Als coördinator communicatie en publiekswerking sta je in voor de externe communicatie en voor de publiekswerking. Wat houdt dat precies in? Voor de externe communicatie van het Frans Masereel Centrum gaat het om zowel recurrente acties (bijvoorbeeld online zichtbaarheid residentiewerking) als om tijdelijke projecten (tentoonstellingen, masterclasses, lezingen, publicaties, …). Je lanceert oproepen, houdt de website up-to-date, hebt contacten met pers en leveranciers, verstuurt nieuwsbrieven, waakt over de huisstijl, … Voor de publiekswerking (groepsbezoeken, schoolwerking, …) ondersteun je onder meer de organisatie bij het schrijven van zaalteksten.


Heb je een vlotte pen en hebben communicatiekanalen geen geheimen voor jou? Werkt jouw enthousiasme aanstekelijk en wil je meewerken aan de bekendheid, inbedding en uitstraling van het Frans Masereel Centrum? Dan is deze vacature misschien wel iets voor jou!

Solliciteren

Je kandidatuur wordt alleen in aanmerking genomen als je het online sollicitatieformulier en een kopie van je diploma ten laatste op de uiterste sollicitatiedatum hebt ingediend via www.werkenvoorvlaanderen.be

Reageren voor: 08/03/2021
Solliciteren

Je kandidatuur wordt alleen in aanmerking genomen als je het online sollicitatieformulier en een kopie van je diploma ten laatste op de uiterste sollicitatiedatum hebt ingediend via www.werkenvoorvlaanderen.be

Reageren voor: 08/03/2021
Categorie
Marketing & communicatie
Type
Vast
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Antwerpen