Organisatie

Cherish: Down

Als onafhankelijk initiatief wil Cherish: Down aandacht schenken aan mensen met Downsyndroom en zij die voor hen zorgen. Om die reden zijn wij op zoek naar creatievelingen die graag willen bijdragen aan dit project.

Functieomschrijving

Cherish: Down is in het leven geroepen door Annemie Buffels. Om haar broer Luc te eren voor zijn onvoorwaardelijke liefde en levensvreugde schreef ze 'He's Not Much Of A Talker' (https://www.youtube.com/watch?v=6NV8DrtdlVU). Luc maakte enthousiast deel uit van het prille opnameproces en het volledig afgewerkte nummer zou zijn kerstcadeau worden. In oktober 2020 kwam hij helaas te overlijden.Het liedje reikt verder dan een persoonlijke boodschap en biedt erkenning voor iedereen die betrokken is bij het syndroom van Down. Zo is Cherish: Down en de bijbehorende hashtag ontstaan. He's Not Much Of A Talker is op die manier de voorloper van de hashtag #cherishdown die door iedereen, en bij elk initiatief dat een warm licht werpt op mensen met downsyndroom en hun zorgdragers, gebruikt kan worden.

Profiel

Mensen met het syndroom van Down zijn Zenmeesters, ze leren ons te leven in het moment. Ze zijn mindful zonder dit woord ooit gehoord te hebben. Als ze lachen is dat met hun hart, liefdevol en dankbaar voor de minste aandacht die ze krijgen. Zo herinneren ze ons aan wat essentieel is in het leven: blij zijn elkaar waardering en hartelijkheid te kunnen schenken.


Mijn broer Luc is geboren met het syndroom van Down. Geen dag is voorbij gegaan zonder dat hij mij wist te raken met zijn hartveroverende lach. Hij kon verbazen met pure eenvoud en ontroeren met zijn oprechte blik, zijn zachte maar schalkse ogen. Hij was de grootste levenskunstenaar in mijn leven, mijn Zenmeester. Mensen met downsyndroom kunnen ons zo veel leren en nodigen ons uit op een andere manier naar het leven te kijken.


Annemie Buffels

Aanbod

Deel jouw #cherishdown
De hashtag #cherishdown kan gebruikt worden bij elk gebaar dat steun biedt aan mensen met downsyndroom en zij die voor hen zorgen.Hoe kan je deelnemen?
Maak een creatie met of voor mensen met Down en zij die voor hen zorgen. Alle ideeën zijn mogelijk: een gedicht, een muziekstuk, een schilderij, een beeldend kunstwerk, een theaterstuk, een kortfilm, een dans, een tentoonstelling, een tekening, een foto, een choreografie, een reportage, een getuigenis, een eigen nummer ...

Insturen?
Gebruik de hashtag #cherishdown en stuur jouw creatie door naar cherishdown@gmail.com. In samenspraak zullen de verschillende werken op onze website en/of facebook/instagram verschijnen.Meer info
www.cherishdown.com
Facebook
www.facebook.com/CherishD0wn


Wij hopen met dit initiatief zoveel mogelijk mensen te kunnen bereiken. Mocht u nog verdere vragen hebben, aarzel dan niet om ons te contacteren.


Hartelijke groeten,Cherish: Down.
(Annemie Buffels, bezieler van het project)

Solliciteren

Gebruik de hashtag #cherishdown en stuur jouw creatie door naar cherishdown@gmail.com. In samenspraak zullen de verschillende werken op onze website en/of facebook/instagram verschijnen.

Reageren voor: 01/01/2022
Solliciteren

Gebruik de hashtag #cherishdown en stuur jouw creatie door naar cherishdown@gmail.com. In samenspraak zullen de verschillende werken op onze website en/of facebook/instagram verschijnen.

Reageren voor: 01/01/2022
Categorie
Artistiek
Type
Vrijwilligerwerk
Tewerkstelling
Freelance
Regio
Andere