Organisatie

Stad Dendermonde

Functieomschrijving

Als centrumleider coördineer je de algemene werking van het ldc Zilverpand. Samen met je collega’s zorg je voor een gevarieerd aanbod aan dienstverlening en activiteiten.

Een van jouw kernopdrachten is buurtgericht werken. Je versterkt de samenhang in de buurt en
gebruikt de krachten uit de buurt door samen te werken met buurtactoren en hen te stimuleren en te betrekken bij de werking van het ldc. Je speelt in op activiteiten uit de buurt en stemt zo het aanbod van het ldc af met andere lokale verenigingen.

Je bouwt een breed netwerk uit van professionals en vrijwilligers. Via dit netwerk trek je de juiste vrijwilligers aan, zet je samenwerkingsverbanden op, organiseer je nieuwe activiteiten, zorg je voor thuiszorgdiensten, verwijs je door naar verpleegkundigen of andere professionals … Zo kan je via een breed netwerk verbanden leggen en wederzijds doorverwijzen in functie van de noden van de buurt.

Daarnaast neem je het initiatief om samenwerkingsmogelijkheden op te zetten die de stad als
partner voor buurtwerking op de kaart zetten. Je initieert en bouwt projecten rond actuele
maatschappelijke noden in kader van buurt- en wijkwerking verder uit.

Je bent het aanspreekpunt voor gebruikers, vrijwilligers, hulpverleners en andere interne en externe partners, waarbij je vragen beantwoordt en kennis hebt van de werking van het ldc en het welzijns- en hulpverleningsaanbod in de omgeving, om gerichte doorverwijzingen te kunnen doen.

Verder stimuleer en bevorder je de samenwerking tussen alle teamleden van het ldc
(maatschappelijk werker, servicemedewerker, vrijwilligers …). Je coacht, inspireert en motiveert hen om dagelijks hun beste prestaties te leveren. Daar hoort ook de uitbouw van een vrijwilligersnetwerk bij, zodat je het activiteitenaanbod samen met hen kan realiseren. Daarbij begeleid je de vrijwilligers en motiveer je hen elke dag.

Ook ben je verantwoordelijk voor de duidelijke aanwezigheid van het ldc in de buurt, ondanks de veranderingen zoals de stopzetting van de assistentiewoningen op dezelfde locatie (nog tot eind 2026). Door alles wat je doet en organiseert, zorg je voor een positieve sfeer ondanks de
veranderingen.

Tot slot volg je ook de praktische en administratieve taken van het dienstencentrum op.

Profiel

Als centrumleider geef je het ldc een centrale rol in de buurt. Je bent een geboren netwerker die mensen en organisaties moeiteloos met elkaar verbindt. Daarbij geloof je sterk in de dynamiek van de buurt en streef je ernaar om de drijvende kracht te zijn achter de buurtwerking. Je hebt de vaardigheid om anderen te motiveren en enthousiast te maken, maar je kan ook minder fijne boodschappen overbrengen en bijsturen waar nodig.

Heb je affiniteit met buurt- en vrijwilligerswerking? En ben je ook een vlotte planner en organisator?
Stel je dan zeker kandidaat!

Aanbod

 • Blijf leren en groeien via ons groot opleidingsaanbod.
 • Geniet van een goede balans tussen werk en privé.
 • Een voltijdse functie in contractueel dienstverband.
 • Een aantrekkelijke verloning volgens de salarisschaal B1-B3 (min. 2 883 euro en max. 4 858 euro bruto geïndexeerd maandsalaris)
 • Relevante werkervaring kan meegenomen worden.
 • Je geniet van een groepsverzekering (4% van je bruto jaarloon).
 • Openbaar vervoer voor woon-werkverkeer is volledig terugbetaald.
 • Kom je met de fiets naar het werk? Dan krijg je een mooie fietsvergoeding van 0,27 euro/km.
 • De mogelijkheid om een (elektrische) fiets te leasen.
 • Gratis hospitalisatieverzekering
 • Maaltijdcheques van 6 euro/gewerkte dag
 • Voordelenplatform van GSD-V.
Categorie
Andere
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Oost-Vlaanderen