Organisatie

Mentoring Naar Werk / GATAM vzw

Functieomschrijving

Mentoring Naar Werk is een buddyproject waarbij het uitwisselen van sollicitatie- en werkervaring tussen een anderstalige en een Nederlandstalige vrijwilliger voorop staat. Heel wat anderstaligen zijn gebaat met een sterk mentoringtraject en jij biedt zo iemand een broodnodige kans om haar of zijn sociaal netwerk uit te breiden, informeel Nederlands te oefenen en vooral op weg naar werk te helpen! Jij ontdekt als vrijwilliger nieuwe culturen en draagt zo bij aan een inclusievere, warmere samenleving!

Profiel

• Woon jij in de provincie Antwerpen en heb je om de twee weken een paar uurtjes vrij, op een moment dat jij hier tijd voor hebt?

• Heb je zin om een anderstalige mee op weg te helpen naar werk, een broodnodige oefenkans Nederlands te bieden en haar of zijn netwerk en zelfvertrouwen te versterken?

• Wil je nieuwe culturen ontdekken en ben je klaar voor een verrijkende ervaring, zowel voor jou als mentor als voor de werkzoekende als voor de anderstalige mentee?

Is dit een uitdaging die jou aanspreekt? Dan is deze vrijwilligersfunctie echt iets voor jou!

Aanbod

Jouw projectcoach zorgt voor een persoonlijke matching op basis van gemeenschappelijke interesses, leeftijd, jobdoelwit... waarna jullie gedurende 9 maanden samen op jobreis gaan! Tijdens jullie traject krijgen jullie volop ondersteuning en tips en heb je de mogelijkheid om op tal van manieren bij te leren door middel van intervisies, lezingen en vormingen.

Categorie
Andere
Type
Vrijwilligerwerk
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Antwerpen