Profiel

- Je beschikt over een graduaat Bibliotheekwezen en Documentaire Informatiekunde, een postgraduaat Informatie- en Bibliotheekwetenschap of gelijksoortig diploma
- Je bent vertrouwd met elektronische informatiebronnen en de evoluties in de informatie- en bibliotheekwetenschap
- Je bent ondernemend, vernieuwingsgericht en een teamspeler
- Je beschikt over een klantgerichte houding en goede communicatieve vaardigheden
- Je kan je vlot uitdrukken in het Nederlands, zowel mondeling als schriftelijk, en voldoende in het Frans en in het Engels
- Affiniteit met architectuur(geschiedenis) is een pluspunt

Organisatie

Vlaams Architectuurinstituut
Het Vlaams Architectuurinstituut (www.vai.be) is het sectorinstituut voor architectuur. We maken het publiek attent op het belang van een goed ontworpen leefomgeving, stimuleren het maatschappelijke debat over het ontwerp van gebouwen/steden en verspreiden kennis over architectuur. Sinds 1 januari 2018 beheert het Vlaams Architectuurinstituut een zeer rijke collectie architectuurarchieven en een architectuurbibliotheek die voortdurend aangroeien. De collectie slaat een brug tussen heden, verleden en toekomst van architectuur. Om de architectuurbibliotheek en haar werking verder uit te bouwen is het VAi op zoek naar een bibliothecaris en leeszaalmedewerker.

Aanbod

- Een voltijds contract van onbepaalde duur met extralegale voordelen
- Verloning volgens barema’s PC 329
- Gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer of een fietsvergoeding
- Een boeiende en verrijkende job met een dynamisch en cultureel werkkader

Functieomschrijving

Als bibliothecaris van het VAi ben je verantwoordelijk voor het beheer en het onderhoud van de bibliotheek. Je coördineert het zakelijke en logistieke beheer, werkt mee aan de aangroei van de bibliotheek en monitort de kwaliteit van de processen. Je registreert in samenwerking met andere collega’s de collectie in het bibliotheeksysteem en neemt hierbij een ondersteunende rol op.

Als leeszaalmedewerker voer je samen met het team de leeszaalwerking uit en ondersteun je interne en externe gebruikers bij hun opzoekingen.

Plaats van tewerkstelling is het architectuurarchief van het VAi, Parochiaanstraat 7, 2000 Antwerpen.
Categorie
Andere
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Antwerpen