Organisatie

meemoo

Over meemoo

Samen met organisaties in cultuur, media en overheid zet meemoo zijn schouders onder de zorg voor en het gebruik van hun (digitaal) archief. Concreet digitaliseren en archiveren we Vlaams archiefmateriaal voor meer dan 160 organisaties en ontsluiten we het voor verschillende doelgroepen. Daarnaast ondersteunen we organisaties en kunstenaars met raad en daad, via kennisplatformen, samenwerking in projecten en het beantwoorden van praktijkvragen. Meemoo bestaat op dit moment uit ruim 40 medewerkers en is gevestigd in Gent.

Functieomschrijving

Heb je net je diploma op zak en wil je meteen ervaring opdoen, je cv aanvullen en elke dag bouwen aan een tool die onmisbaar is in het onderwijs? Dat treft! Wij zoeken tijdelijke versterking voor onze redactiewerking van Het Archief voor Onderwijs. Solliciteren kan tot en met 5 december 2021.


Sinds 2016 vult Het Archief voor Onderwijs een belangrijke nood in het onderwijs: die naar beeld en geluid dat vindbaar en bruikbaar is in de klas. Leerkrachten en leerkrachten-in-opleiding kunnen er zoeken in audiovisueel materiaal dat voor hen geselecteerd is. Zo kunnen ze elke dag beeld en geluid in de klas gebruiken. Lees hier meer over ons onderwijsplatform.


Betaalde stage als redactiemedewerker Het Archief voor Onderwijs (BIS-contract)


leergierig en met oog voor detail


voorliefde voor onderwijs


Wat zal je doen?


 • Je bouwt mee aan het platform Het Archief voor Onderwijs, en dit in nauwe samenwerking met de medewerkers onderwijs en gedetacheerde leerkrachten.
 • Je bent verantwoordelijk voor de actualisering van de metadata van het audiovisueel materiaal voor Het Archief voor Onderwijs, in het kader van de onderwijshervorming. Metawatte? Metadata geven ons informatie over data. Dit is bijvoorbeeld een beschrijving bij een filmpje. Zo kunnen we al onze data vlot en op verschillende manieren terugvinden.
 • Je corrigeert en redigeert de beschrijvende teksten die bij dit materiaal horen.
 • Samen met je collega-redacteurs doorspit je eindtermen, leerplannen en handboeken om onderwijs-specifieke trefwoorden te verzamelen die gebruikers kunnen helpen om audiovisueel materiaal nog beter te vinden.

Profiel

Jouw profiel


Je komt in aanmerking voor de stage als je:


 • zeer nauwkeurig bent en geen enkel detail mist.
 • in je slaap een komma juist kan zetten en vlotte teksten schrijft.
 • zin voor initiatief toont en enthousiast, proactief en leergierig bent.
 • vlot overweg kan met sociale media, document sharing tools zoals Google Drive en de nieuwste webtechnologieën.
 • op zoek bent naar een eerste jobervaring.
 • een masterdiploma hebt in cultuurmanagement, handels- of (toegepaste) economische wetenschappen, communicatiewetenschappen, (kunst)geschiedenis, taal- en letterkunde, archivistiek of iets gelijkaardigs.
 • een passie hebt voor onderwijs. Heb je de specifieke lerarenopleiding gevolgd, dan is dit absoluut een plus.

Aanbod

Wat bieden we?


 • Je komt terecht bij een jonge, gemotiveerde organisatie waar digitaal werken en leren voorop staat, een organisatie die staat voor innovatie in het Vlaamse media- en cultuurlandschap.
 • Je krijgt de kans om op korte termijn veel ervaring op te doen en een sterkere positie op de arbeidsmarkt te verwerven.
 • Je krijgt een professionele en persoonlijke begeleiding binnen een ervaren team dat de carrière van heel wat getalenteerde stagiairs met BIS-contract lanceerde.
 • Je wordt tewerkgesteld in Gent. Indien de coronamaatregelen het toelaten op kantoor, zo niet kan je van thuis uit werken.
 • Een beroepsinlevingsstage[1]
  bij meemoo betekent een voltijdse en betaalde stage van zes maanden met startdatum 3 januari 2022.[1] BIS staat voor Beroeps Inlevings Stage en geeft de mogelijkheid om als kandidaat een betaalde stage te lopen in een onderneming. Een beroepsinlevingsovereenkomst is geen arbeidsovereenkomst, maar een opleidingscontract waarbij er vaardigheden en competenties aangeleerd worden op de werkvloer. Op deze manier kan een stagiair met een BIS-contractrelevante praktijkervaring opdoen die hem of haar in staat stelt zich beter te positioneren op de arbeidsmarkt.


https://www.vdab.be/opleidingen/beroepsinlevingsovereenkomst

Solliciteren

Interesse?

Jeuken je handen al om eraan te beginnen? Reageren kan tot en met 5 december 2021. Mail je sollicitatiebrief en cv naar patricia.roggeman@meemoo.be. De eerste selectie vindt plaats op basis van cv en motivatiebrief. Kandidaten worden daarna uitgenodigd voor een schriftelijke proef en gesprek op kantoor op dinsdag 14 december 2021.

Voor meer informatie over meemoo of deze vacature kan je steeds contact opnemen met lander.schoonbaert@meemoo.be.

Reageren voor: 05/12/2021
Solliciteren

Interesse?

Jeuken je handen al om eraan te beginnen? Reageren kan tot en met 5 december 2021. Mail je sollicitatiebrief en cv naar patricia.roggeman@meemoo.be. De eerste selectie vindt plaats op basis van cv en motivatiebrief. Kandidaten worden daarna uitgenodigd voor een schriftelijke proef en gesprek op kantoor op dinsdag 14 december 2021.

Voor meer informatie over meemoo of deze vacature kan je steeds contact opnemen met lander.schoonbaert@meemoo.be.

Reageren voor: 05/12/2021
Categorie
Andere
Type
Stage
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Oost-Vlaanderen