Organisatie

meemoo

Over meemoo

Samen met organisaties in cultuur, media en overheid zet meemoo zijn schouders onder de zorg voor en het gebruik van hun (digitaal) archief. Concreet digitaliseren en archiveren we Vlaams archiefmateriaal voor meer dan 170 organisaties en ontsluiten we het voor verschillende doelgroepen. Daarnaast ondersteunen we organisaties en kunstenaars met raad en daad, via kennisplatformen, samenwerking in projecten en het beantwoorden van adviesvragen. Meemoo bestaat op dit moment uit ruim 65 medewerkers en is gevestigd in Gent.

Functieomschrijving

Wil jij je heroriënteren of heb je net je diploma op zak én wil je bakken ervaring opdoen in het werkveld? Dat treft! Bij meemoo zoeken we meerdere stagiair(e)s om onze marketing- en communicatiewerking tijdelijk te versterken. Of je nu affiniteit hebt met (kunst)geschiedenis, het onderwijs of liever aan organisatiebrede communicatie werkt, samen vinden we de plek die het best bij jouw interesses en ervaringen past. Onze collega’s zorgen voor een professionele en persoonlijke begeleiding binnen een ervaren team, zodat jij een klein halfjaar later een stevige basis hebt om je carrière te kickstarten.

Heb je zin om elke dag bezig te zijn met het mooiste materiaal van de wereld (kijk maar met welke partners we samenwerken)? Kan je minstens een professioneel of academisch bachelordiploma voorleggen? Schud je met plezier straffe copy uit je mouw en heb je daarnaast oog voor detail, een proactieve aanpak en een talent voor organisatie? Dan hebben we vast een plek voor jou. Pluspunten krijg je als je ervaring hebt met het maken van videocontent, al eens in Canva geknutseld hebt, of de juiste knoppen in de Adobe-programma's weet te vinden.

Als medewerker marketing & communicatie

  • leer je op korte termijn heel veel bij over de verschillende aspecten van marketing en communicatie, en dat voor onze organisatiebrede kanalen of voor onze ontsluitingsplatformen Het Archief voor Onderwijs, hetarchief.be en artinflanders.be.
  • proef je van een breed takenpakket: van copywriting en redactie, over webpublicatie, nieuwsbrieven maken, Google Advertising tot socialmedia- en communicatieplannen opmaken en meedenken over gebruikerscommunicatie.
  • zet je je kennis van het Nederlands in om in kostbare praktijkervaring op te doen. Trek je je ook goed uit de slag in het Engels, dan is dat een plus.
  • haal je deadlines met gemak en trek je op tijd aan de bel als je vragen hebt.
  • doe je onderzoek naar doelgroepen en kanalen, via analyses, deskresearch en bevragingen.
  • zet je je sterktes ook in om je collega’s te ondersteunen bij kleinere opdrachten binnen de algemene marketing- en communicatiewerking.

Profiel

-

Aanbod

Wat bieden wij?

Je komt terecht in een jonge, ambitieuze organisatie die de carrière van heel wat getalenteerde stagiair(e)s met BIS-contract[1] lanceerde. Bij meemoo schakelen we snel, maar we drinken ook al eens graag een aperitief na het werk in onze zonnige tuin.

Bovendien:

  • betekent een BIS-baan of beroepsinlevingsstage bij meemoo een voltijdse en betaalde stage van vijf maanden met startdatum 3 juli 2023.
  • krijg je de kans om op korte termijn heel veel ervaring op te doen, interessante contacten te leggen in de cultureelerfgoedsector en een sterkere positie op de arbeidsmarkt te verwerven.
  • ontvang je naast je stagevergoeding ook extralegale voordelen en een vergoeding voor je verplaatsingskosten.


[1] BIS staat voor Beroeps Inlevings Stage en geeft de mogelijkheid om als kandidaat een

betaalde stage te lopen in een onderneming. Een beroepsinlevingsovereenkomst is geen arbeidsovereenkomst, maar een opleidingscontract waarbij er vaardigheden en competenties aangeleerd worden op de werkvloer. Op deze manier kan een stagiair met een BIS-contract

relevante praktijkervaring opdoen die hem, haar of hen in staat stelt zich beter te positioneren op de arbeidsmarkt.

https://www.vdab.be/opleidingen/beroepsinlevingsovereenkomst

Categorie
Marketing & communicatie
Type
tijdelijk stage
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Oost-Vlaanderen