Profiel

Om complementair te zijn aan de aanwezige kennis en expertise binnen het bestuur, zijn we specifiek op zoek naar kandidaten (x/v/m) die kennis hebben over en/of ervaring hebben binnen één van deze vier expertisedomeinen:


  1. Innovatieve vormen van publiekswerking;
  2. Blik op het bredere culturele veld, waarbij kennis over en ervaring met andere amateurkunsten een plus zijn;
  3. Ervaring met stimuleren van diversiteit en inclusie;
  4. Ervaring met freelancewerk binnen de koorwereld, bijvoorbeeld als koorcoach, solist, ...

Heb je kennis over of ervaring met meer dan een expertisedomein, dan is dit zeker welkom, maar absoluut geen vereiste. We zijn een vrijwilligersorganisatie, dus ervaring met vrijwilligerswerking is zeker een plus.

Organisatie

Koor&Stem

Wij zijn het aanspreekpunt voor koren, dirigenten, zangers en wie bezig is met vocale muziek in Vlaanderen, want #zingendoejesamen. We verenigen meer dan 1000 koren in heel Vlaanderen. Amateurkoren kunnen bij ons terecht voor advies, vorming, koorcoaching, verzekeringen, podiumkansen en meer. Ook met projecten en initiatieven als Koorklank, Doewap, De Stem van ons Geheugen, Singing Brussels en de organisatie van de World Choir Games 2021 ondersteunen en promoten we het samen zingen. Zowel binnen als buiten de koorwereld, in het onderwijs, in de zorgsector en tot over de landsgrenzen heen.

Aanbod

We vergaderen ongeveer 10 keer per jaar, hybride georganiseerd met een evenwicht tussen online videocalls (MS Teams) en fysieke vergaderingen in Antwerpen (kantoor Koor&Stem, vlot bereikbaar via Antwerpen-Berchem). Je mandaat loopt tot 2024 en is verlengbaar per 4 jaar.


Dit is een vrijwillig, onbezoldigd mandaat. Onkosten (bvb voor transport) worden wel terugbetaald.

Functieomschrijving

Het bestuur van Koor & Stem is op zoek naar vier nieuwe bestuursleden die affiniteit hebben met de missie van Koor&Stem, en mee de beleidslijnen van onze organisatie willen uittekenen de komende jaren.

Categorie
Directie en management
Type
Vrijwilligerwerk
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Antwerpen