Organisatie

Jeugd- en Muziekcentrum Kinky Star

Jeugd- en muziekcentrum Kinky Star vzw werd opgericht in 1997 en is sindsdien uitgegroeid tot een synoniem voor underground entertainment van de beste kwaliteit. Met elk jaar meer dan 400 bands in onze club is Kinky Star een vaste waarde in de Gentse muziekscene. Kinky Star draait voor 99% op vrijwilligers, stuk voor stuk helden gedreven door liefde voor vreemde muziek.

Functieomschrijving

Om de Raad van Bestuur van de Kinky Star te versterken, zoeken we iemand die kennis heeft van waar we in onze club mee bezig zijn (muziek- en cultuursector, jeugdwerk) en het engagement aangaat om mee de organisatie van een goed bestuur te voorzien. Kortom kunnen we deze opdracht omschrijven als “orde in de chaos scheppen”. Specifiek zoeken we iemand met voldoende zakelijk inzicht, die gericht kan bijdragen tot de financiële opvolging van de dagelijkse werking, het personeels- en vrijwilligersbeleid of die verstand heeft van horeca uitbating en het vernieuwen van de bijbehorende infrastructuur.


Profiel

- Je kent wel wat van de underground muziekwereld/jeugdhuiswerk. Of allebei.
- Je hebt expertise in het runnen van een vzw en hetgeen daarbij komt kijken.
- Idealiter heb je ervaring in personeelsbeleid / vrijwilligers- en jeugdwerk/administratie & financiën / horeca / infrastructuurbeheer & renovaties
- Je kan omgaan met een gezonde portie chaos.

Aanbod

Als bestuurder van Kinky Star draag je in belangrijke mate bij aan het bepalen van de strategische koers van de organisatie. Je zorgt samen met de andere RVB-leden voor een goed bestuur, meteen eentje met een blik op de toekomst, waardoor de Kinky nog lang kan doen waar die goed in is. We komen ongeveer 1x per maand samen in Gent. Bestuurders oefenen hun functie onbezoldigd uit, maar onkosten gemaakt in het kader van de functie worden uiteraard vergoed (vb. relevante opleidingen).


Categorie
Directie en management
Type
Vrijwilligerwerk
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Oost-Vlaanderen