Organisatie

GO! scholengroep Gent

GO! scholengroep Gent, dat zijn maar liefst 33 scholen (basis en secundair) en centra (internaten, clb, deeltijds kunstonderwijs) in Groot Gent. Stuk voor stuk uniek, maar verbonden door onze passie voor leren. Elke dag bieden we onze meer dan 12.000 leerlingen kwalitatief en innovatief onderwijs in een warme, ondersteunende leer- en leefomgeving. En dat aantal groeit elk jaar! Als scholengroep staan we voor de waarden verbondenheid, duurzaamheid, diversiteit en innovatie.

#sterkeleraren #sterkonderwijs

Investeren in onze leerkrachten is investeren in sterk onderwijs én de toekomst van onze leerlingen. Door coaching en opleiding zijn onze leraren steeds mee met de nieuwe methodieken, innovaties, lesinhouden en zorgtrajecten.

#kwaliteit #innovatie

Aan de eindmeet tellen het doel en de resultaten (wat je leert), maar we durven ook experimenteren met nieuwe methodes (hoe we leren). Daarin willen we pionier zijn en blijven in Gent.

Als beleidsmedewerker HRM zit je mee in de cockpit om een eigentijds, gedragen, duurzaam en innovatief HR-beleid verder uit te bouwen en te implementeren binnen onze scholengroep. Je zet onze scholengroep op de kaart als aantrekkelijke werkgever, gaat mee de strijd aan tegen het lerarentekort en -uitval en zorgt ervoor dat al onze onderwijsprofessionals hun job graag en met voldoende begeleiding en ondersteuning blijven uitvoeren. Op die manier bouw je mee aan een duurzame toekomst voor een maatschappelijk relevant beroep.

Functieomschrijving

Je fungeert als beleidsmedewerker binnen de administratieve dienst van GO! scholengroep Gent. Je start in een gemotiveerd multidisciplinair team dat streeft naar een kwaliteitsvolle dienstverlening en begeleiding van onze scholen.

Je opdracht bestaat uit het verder vormgeven en uitbouwen van een modern HR-beleid voor de scholengroep binnen het kader van de onderwijsregelgeving. Je faciliteert de verdere groei naar een geïntegreerd HR-beleid voor alle onderwijsprofessionals binnen de verschillende entiteiten van de scholengroep. Deze uitdaging ga je aan in nauwe samenwerking met de staf (algemeen directeur en de coördinerende directeurs basis- en secundair onderwijs), de directeurs van onze scholen en centra en jouw collega’s bij de administratieve diensten van de scholengroep.

Jouw functie bestaat uit een combinatie van ‘soft’ (sociaal-relationele) en ‘hard’ HR beleid (ondersteunende procedures en systemen).

Je verwerft op korte termijn inzicht in de huidige procedures en beleidslijnen binnen HRM. Je bouwt je kennis over de onderwijsregelgeving omtrent HR op en bent up to date met de laatste ontwikkelingen op dit vlak. Je weet dit om te zetten in processen, procedures en projecten die een toegevoegde waarde realiseren voor onze kerntaak ‘sterk onderwijs bieden’.

Je hebt oog voor opportuniteiten binnen HRM, durft initiatief nemen en zorgt er mee voor dat we als scholengroep anticiperen op de evoluties en trends in HRM zowel binnen als buiten het onderwijs.

Je professionaliseert en ondersteunt de directies bij het voeren van een competentiegericht HR- beleid en het uitvoeren van de procedures. Je professionaliseert directies en middenkader in het gebruik van de ondersteunende HR-tools.

Je bouwt in samenwerking met de staf, directies en beleidsmedewerkers de huidige structuren omtrent aanvangsbegeleiding, thema- en niveaugerichte professionalisering en coaching verder uit tot een professioneel continuüm voor alle onderwijsprofessionals binnen scholengroep Gent en procedures.

Als HR-gezicht van de scholengroep fungeer je als contactpersoon voor de centrale diensten van het GO!. Je bent een actieve participant in het HR-netwerk van het GO!. Daarnaast verstevig je ons eigen netwerk van relevante partners voor HR binnen onze Gentse context (bv. lerarenopleiding, VDAB, etc.) en vertegenwoordig je samen met jouw collega’s onze scholengroep op externe events zoals jobbeurzen. Ten slotte neem je ook de lead in onze eigen scholengroepevents zoals het Startersfestival en jobevents GO! Teach.

Profiel

 • Je beschikt over een masterdiploma in een sociaal-wetenschappelijke of HR-richting, of gelijkwaardig door ervaring.
 • Je hebt kennis van en interesse in HR-beleid in het algemeen en in het onderwijs in het bijzonder of bent bereid je snel in te werken in de materie.
 • Je haalt voldoening uit een combinatie van ‘soft’ (sociaal-relationele) en ‘hard’ HR beleid (ondersteunende procedures en systemen).
 • Je bent leergierig.
 • Je vindt het belangrijk om voeling te hebben met de huidige onderwijsontwikkelingen en maatschappelijke tendenzen.
 • Je werkt resultaatgericht volgens de strategische doelen die worden vooropgesteld.
 • Je hebt een passie voor het werken met mensen vanuit een adviserende en coachende rol.
 • Je bent flexibel en kan makkelijk werken in een omgeving in volle transformatie.
 • Je beschikt over uitstekende analytische vaardigheden, een ontwikkelde kritische geest en legt snel verbanden tussen informatie. Je kan die informatie ook duidelijk en vlot overbrengen naar diverse doelgroepen.
 • Je onderscheidt je door je empathisch vermogen en sterke relationele vaardigheden. Je werkt verbindend.
 • Je bent een echte go!-getter: je bent assertief, hebt een gezonde dosis overtuigingskracht en laat je niet snel uit je lood slaan.
 • Je bent positief ingesteld, oplossingsgericht, proactief en denkt mee met de interne klant.
 • Je hebt uitstekende organisatorische vaardigheden.
 • Je floreert in een organisatiestructuur met veel autonomie en vertrouwen en neemt hier vastberaden jouw eigen verantwoordelijkheden op.
 • Je deelt de waarden die wij als GO! scholengroep Gent uitdragen en je hebt een uitgesproken interesse in onze visie en projecten.

Aanbod

 • Een boeiende aanstelling in een toffe, maatschappelijk relevante organisatie met gepassioneerde medewerkers.
 • Een voltijdse job met onmiddellijke indiensttreding.
 • De kans om je schouders te zetten onder het beleid en de organisatie van de scholengroep.
 • Een salaris volgens de officiële barema’s die gelden in onderwijs.
 • Flexibele werkuren en structureel telewerk zijn mogelijk.
 • Een aantrekkelijke vakantieregeling.
 • Extralegale voordelen zoals een terugbetaling woon-werkverkeer met de fiets (verhoogde fietsvergoeding van 0,21 euro/km) en openbaar vervoer, laptop, gsm, voordelig gsm-abonnement en binnenkort ook toegang tot deel- en bedrijfsfietsen.
 • Plaats van tewerkstelling: kantoren GO! scholengroep Gent – op een boogscheut van station Gent Sint-Pieters en dus vlot bereikbaar met de fiets, openbaar vervoer of wagen.
Categorie
Vorming en onderwijs
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Oost-Vlaanderen