Organisatie

Departement Cultuur, Jeugd en Media

Functieomschrijving

Ben jij geboeid door de brede cultuursector en wens je een rol te spelen bij de vormgeving van het beleid? Bezit je een IT-technische achtergrond of beschik je reeds over de nodige kennis op vlak van data modellering? Wens jij je analyserende, communicatieve en coördinerende vaardigheden optimaal in te zetten binnen je job? Dan is dit mogelijks de nieuwe uitdaging die jij zoekt.

Als beleidsmedewerker digitale transformatie speel jij een sleutelrol bij de digitale transformatie van de cultuursector. Je wordt betrokken bij de visie- en strategiebepaling waarvoor je samenwerkt met partners binnen het departement en de Vlaamse overheid (o.a. Digitaal Vlaanderen). Je bepaalt mee de agenda over (nieuwe) digitale processen zowel intern als naar de sector toe, je verleent advies en detecteert nieuwe noden. Concreet zal jij je richten op het managen van data standaardisatie (OSLO standaardisatie) binnen de sector.

Binnen deze functie sta je nauw in contact met bovenbouworganisaties (Cultuurconnect, publiq en meemo), maar ook met andere grote spelers binnen de cultuursector. Op die manier krijg je ook voeling met het werkveld. Je toont je in staat om resultaten op technisch vlak te bespreken met projectleiders en analisten in de sector en kan hen overtuigen van belangrijke, strategische keuzes. In dialoog kom je zo tot futureproof, op elkaar afgestemde oplossingen.

Wat breng jij mee voor deze functie? Je bent van meerdere markten thuis en combineert technisch inzicht, sterke communicatieve vaardigheden en organisatie- en coördinerende projectvaardigheden. Je kan met stakeholders meepraten en -denken over Cloud, (linked open) data, network & cybersecurity concepten.

Profiel

Op het moment van je sollicitatie beschik je al over:

  • Minstens één van de volgende master diploma’s:
  • Master of Science in de informatica
  • Master of Science in de industriële wetenschappen
  • Master of Science in de toegepaste informatica
  • Master of Science in de toegepaste economische wetenschappen: handelsingenieur in de beleidsinformatica

Deze vacature is een knelpuntfunctie waardoor je mogelijk ook kan deelnemen zonder het vereiste diploma. Lees hieronder aan welke voorwaarden je wél moet voldoen.

  • Je hebt een master diploma én je beschikt over minimaal 2 jaar functierelevante ervaring in data management, data semantiek of data modellering.

    of
  • Je hebt een bachelor diploma én je beschikt over minimaal 4 jaar functierelevante ervaring in data management, data semantiek of data modellering.

Aanbod

- Je krijgt een contract van onbepaalde duur in de graad van adjunct van de directeur met bijhorende salarisschaal A111. Op https://www.vlaanderen.be/werk... kan je je nettosalaris berekenen, aangepast aan je individuele situatie.

- We bieden je, naast een maatschappelijk relevante job en een aantrekkelijk salaris, ook maaltijdcheques. Je woon-werkverkeer met het openbaar vervoer en/of fiets en je hospitalisatieverzekering worden vergoed door je werkgever.

- Je werkdruk kan hoog zijn, maar er worden ernstige inspanningen geleverd om het werk zo optimaal mogelijk te combineren met je privésituatie. Je krijgt 35 dagen vakantie per jaar en bovendien ben je vrij tussen Kerstmis en Nieuwjaar.

- Tijdens de schoolvakanties kun je voor kinderen tussen 3 en 14 jaar gebruikmaken van opvang in de hoofdkantoren (Brussel, Antwerpen, Hasselt, Leuven, Gent en Brugge).

Meer weten over werken bij de Vlaamse overheid? https://www.vlaanderen.be/werk...

Categorie
ICT & internet
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest