Profiel

 • Je hebt minimum 5 jaar ervaring in productmanagement, productmarketing, projectmanagement of een gelijkaardige rol in een B2C-omgeving.
 • In alles wat je doet, plaats je de eindgebruiker steeds centraal. Je bent gefascineerd door consumentenlogica en -psychologie.
 • Je bent een denker en een doener, je bent een ‘vormgever’
 • Je bent een sterke en verbindende communicator
 • Je bent heel sterk in probleemoplossend en analytisch denken
 • Je bent een kei in zaken organiseren, prioriteiten stellen, een algemeen overzicht bewaren en dat op anderen overdragen.
 • Je hebt een grote interesse in cultuur- en vrijetijdscommunicatie/producten


Organisatie

Publiq vzw

Henegouwenkaai 41-43

1080 Brussel

Aanbod

Een contract van 4/5 of 5/5 van onbepaalde duur. Werk bij een dynamische organisatie in hartje Brussel (Kanaal/Dansaert). Marktconform loon in overeenstemming met je ervaring en competenties, maaltijdcheques, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering, interessante verlofregeling en gratis woon-werkverkeer met openbaar vervoer.Functieomschrijving

Jouw missie


Als B2C product portfolio manager zorg je ervoor dat onze product portfolio van cultuur- en vrijetijdsproducten zo goed mogelijk aansluit bij de noden en wensen van de eindgebruikers. Dit is de cultuur-of vrijetijdsparticipant in de breedste zin van het woord, maar je hebt ook aandacht voor specifieke doelgroepen. Je brengt voortdurend in kaart wat er bij de gebruikers leeft om producten en communicatie erover te optimaliseren, aan te vullen of van een wit blad uit te denken.


Hierbij hou je ook de zakelijke aspecten voor ogen en becijfer je steeds de kosten/baten van wijzigingen aan de productportfolio. Op die manier speel je een cruciale rol in het verwezenlijken van onze missie. De voornaamste producten die momenteel in de publiq portfolio zitten zijn UiT.be, UiTPAS en museumpas.Je verantwoordelijkheden


Je bent verantwoordelijk voor het verder vormgeven en optimaliseren van de productportfolio voor de vrijetijdsparticipant. Enkele vragen die je rol zullen vormgeven, zijn: Hoe zorgen we ervoor dat UiTPAS-houders hun pas meer gebruiken? Wat is er nodig om de retentie van museumpas te verhogen? Hoe dienen we onze gepersonaliseerde communicatie aan te passen om ze nog meer op maat van de verschillende persona te maken? Wat is er nodig qua product om meer jongeren toe te leiden naar cultuur? …


Hierbij laat je je steeds leiden door volgende zaken:


Je vertrekt steeds vanuit de eindgebruiker


 • De eindgebruiker staat voor jou steeds centraal. Dit is het brede publiek (iedereen in Vlaanderen/Brussel die aan vrijetijd en cultuur doet), maar ook specifieke doelgroepen die wat moeilijker toe te leiden zijn naar vrijetijd en cultuur (jongeren, mensen in armoede, mensen met een beperking, mensen met een taalachterstand,...).
 • Je denkt in customer journeys, persona’s, empathy mapping, job to be done,...
 • Je hebt een gedegen ervaring in allerlei technieken mbt marktonderzoek, gebruikerstesten en co-creatie met eindgebruikers - en laat deze primeren op buikgevoel. Je gaat actief op zoek naar input van onze eindgebruikers en deelt die binnen de organisatie.
 • Dit alles doe je zowel voor bestaande producten als nieuwe noden die je vanuit je doelgroepen identificeertJe maximaliseert de waarde en zo mee de resultaten van de product portfolio


 • Je voorstellen en resultaten dragen direct, wezenlijk en meetbaar bij aan de maatschappelijke missie/visie en strategie van publiq. Het maken van business cases en kosten/baten analyses en denken in termen van return, opportuniteitskosten, ROI berekening, … is een natuurlijke reflex voor jou en geeft je tonnen energie.
 • Hiervoor kwalificeer en kwantificeer je de kosten/baten van nieuwe en bestaande initiatieven m.b.t. de productportfolio voor jouw eindpubliek. Je verwerft en verschaft daarbij inzicht in zowel de initiële investeringskost als operationele impact van lancering tot het uitfaseren.
 • Je stelt weloverwogen prioriteiten bij het vormgeven van de B2C roadmap.
 • Nieuwe initiatieven en opportuniteiten geven je goesting, maar net zo goed ben je gedreven door optimalisaties en begeleidt de uitfasering van producten wanneer aangewezen.Je zorgt ervoor dat de juiste oplossing/dienst/product uitgedacht wordt


 • Op basis van je analyse vanuit de eindgebruiker en positieve business case, stel je de business requirements op.
 • Je hebt ervaring met technieken zoals design thinking, prototyping, desk research,...en steekt hierbij zelf de handen uit de mouwen
 • Het is een natuurlijke reflex voor jou om constant te scannen wat andere merken en bedrijven doen, hoe de wereld beweegt, welke nieuwe trends er zijn, wat aanslaat bij onze doelgroep, , ...
 • Je stemt je initiatieven steeds goed af met je collega-segmentmanagers die andere segmenten vertegenwoordigen (B2B2C en B2B), zodat alle ‘klanten’ tevreden zijn met de geformuleerde oplossing.
 • Je werkt in deze fase heel nauw samen met de productmanager, de projectmanager en het team technische operaties, zodat de realisatie het effectieve bouwen van de oplossing - heel vlot loopt en er geen informatie verloren gaat onderweg.Je bent de verbindende factor tussen vele teams


 • Je zorgt ervoor dat de kennis die je opbouwt m.b.t. de eindgebruiker ook in andere teams kan renderen (B2B2C team, kenniswerking, marketingcommunicatie, ...).
 • Je staat in nauw contact met je collega-segmentmanagers (vooral B2B2C) om ervoor te zorgen dat er synergie ontstaat tussen de diverse productportfolio’s.
 • Je werkt nauw samen met de PMO en de projectmanagers om ervoor te zorgen dat initiatieven correct geprioriteerd, ingepland en opgeleverd worden.
 • Je bevraagt het datateam proactief over inzichten die je cases en ideeën verrijken.
 • Bij lancering van een product (feature) zorg je ervoor dat dit gepaard gaat met de gepaste communicatie (die door de diverse teams uitgewerkt wordt).
 • Je gaat hierbij steeds heel verbindend en met respect voor ieders perspectief te werk.
 • Je rapporteert rechtstreeks aan de directeur operations.


Solliciteren

Ben jij een gedreven persoon met een passie voor de eindgebruiker en een can-do-houding die gemotiveerd wordt door vrijetijdscommunicatie en producten? Laat dan iets weten via e-mail en kom een koffie drinken!

Contactpersoon: Ellen Van den Berghe

Stuur je cv met motivatiebrief naar ellen@publiq.be met in het onderwerp de vermelding 'B2C product portfolio manager’.

Jouw motivatie is voor ons belangrijker dan je geslacht, afkomst, leeftijd of geaardheid.

Solliciteren

Ben jij een gedreven persoon met een passie voor de eindgebruiker en een can-do-houding die gemotiveerd wordt door vrijetijdscommunicatie en producten? Laat dan iets weten via e-mail en kom een koffie drinken!

Contactpersoon: Ellen Van den Berghe

Stuur je cv met motivatiebrief naar ellen@publiq.be met in het onderwerp de vermelding 'B2C product portfolio manager’.

Jouw motivatie is voor ons belangrijker dan je geslacht, afkomst, leeftijd of geaardheid.

Categorie
Marketing & communicatie
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest