Organisatie

Bozar

Bozar Expo programmeert en organiseert op jaarbasis een groot aantal tentoonstellingen, van klassiek tot hedendaags en vaak in samenwerking met gerenommeerde musea door de hele wereld. Dit voorjaar staat in het teken van Belgische kunst met de tentoonstellingen rondom Surrealisme, James Ensor en Chantal Akerman.

Functieomschrijving

Als Audiovisual & Production Techncian Exhibitions maak je deel uit van het team dat de technische aspecten van de tentoonstellingen realiseert en uitvoert in samenwerking met een team van interne en externe technici.

- Op basis van de aanwijzingen van kunstenaars, curatoren, scenografen, architecten, etc. ontwerp en ontwikkel je de technische installaties (VR & Video, digitale technieken, …) voor de tentoonstellingen, in samenwerking met de Exhibition Coordinator en de Head of Technical Production. Dit betreft vooral de technische realisatie van audiovisuele en aanverwante producties in het kader van de tentoonstellingen, maar ook de uitvoering van andere technische opdrachten.

- Je anticipeert potentiële problemen en je stelt passende oplossingen voor in overleg met de verantwoordelijken

- Je coördineert op het terrein de technische implementatie tijdens de opbouw van de projecten. Je verzekert dat dit alles operationeel is bij de opening, en je verzorgt de monitoring en het onderhoud ervan gedurende de tentoonstellingen.

- Je coördineert tevens de pre-productie (het maken van de bestellingen, opvolging met leveranciers, interne opvolging binnen Bozar, etc.)

- Op basis van jouw expertise stel je technische verbeteringen voor

- Je verzorgt het onderhoud van het materieel en stockageplaats


Profiel

 • Je hebt een algemene opleiding audiovisuele technieken, video en je beschikt over relevante ervaring op het gebied van technische installaties voor tentoonstellingen
 • Ervaring met VR, AR en nieuwe technologieën is een pluspunt
 • Je bent Nederlands -of Franstalig, met basiskennis van de andere nationale taal, of met een goede kennis van Engels.
 • Je kunt omgaan met stress en snel en effectief reageren op last-minute verzoeken
 • Je leert graag bij en je werkt graag in teamverband
 • Je bent in staat om initiatieven te nemen, en zelfstandig en zorgvuldig te werken.
 • Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de tentoonstellingstechniek

Aanbod

 • Een deeltijds contract (3 dagen per week) van bepaalde duur voor 6 maanden
 • Maaltijdcheques
 • Een groepsverzekering
 • Het woon-werkverkeer met het openbaar vervoer 100% vergoed
 • In het systeem van de functieclassificatie van het Paleis voor Schone Kunsten wordt deze functie benoemd als ‘Technical Production Officer’. Ze bevindt zich in Klasse 5.

Bozar staat open voor de diversiteit van de kandidaten zonder onderscheid in geslacht, geloof, huidskleur, nationaliteit, seksuele voorkeur of handicap. Bozar streeft ernaar de diversiteit van Brussel te weerspiegelen in zowel ons personeel als onze bezoekers. Het is het beleid en de praktijk van Bozar als een werkgever, om gelijke kansen te bieden in alle aspecten van de werkgelegenheid door het verbieden van elke vorm van discriminatie.

Categorie
Techniek en productie
Type
Tijdelijk
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest