Deeltijds Stage


Organisatie
FOMU
Het FOMU is een van de meest prestigieuze en toonaangevende musea voor fotografie in Europa. Het FOMU verzamelt en beheert unieke collecties van fotobeelden, apparatuur en fotoboeken en maakt ambitieuze tentoonstellingen die contextualiseren en verbinden. Het FOMU is ambassadeur van jong talent en gevestigde waarden van eigen bodem.

Functie
Het FOMU - Fotomuseum Antwerpen is op zoek naar een stagiair(e) voor de afdeling Collectie ter ondersteuning van de curator apparatuur & technologie. Je wordt ingeschakeld bij onderzoek naar de collectie en werkt mee aan de voorbereidingen voor nieuwe tentoonstellingen. Stageperiode: september 2019-februari 2020 (min. 3 maanden, parttime)
Profiel

- Je bent Masterstudent of laatstejaars Bachelor van een relevante opleiding (Fotografie/ Culturele Studies/ Kunstwetenschappen/…).
- Kennis van fotografiegeschiedenis en inzicht in fototechnologie is een meerwaarde.
- Je kan vlot werken met Microsoft Office toepassingen.
- Je bent proactief, flexibel en hebt een hands-on-mentaliteit.
- Je bent verantwoordelijk en werkt nauwkeurig en zelfstandig.
- Je bent leergierig en enthousiast.
Aanbod
Deze stage bied je een unieke blik achter de schermen van een zeer uitzonderlijke apparatuur verzameling (met o.a. het Agfa Foto-Historama). De collectie omvat 23.000 objecten en illustreert de ontwikkeling van de fotografische technologie in al haar facetten vanaf het prille begin tot nu, van de camera obscura tot de digitale camera. Daarnaast belicht de verzameling ook de technische condities waaronder fotografische beelden tot stand komen: de ontwikkeling van opname- en afdrukapparatuur, labo- en studio-uitrusting, belichtingstechnologie, lichtmeting en projectietechnieken.

Je zal meewerken aan de ontsluiting van de collectie en de voorbereidingen voor twee nieuwe tentoonstellingen. Taken zijn o.a. opzoekingswerk in het kader van de collectieanatomie, registratie van zowel oude als nieuwe collectieobjecten, vergaderingen bijwonen, … Je wordt betrokken bij de dagelijkse werking van de verschillende afdelingen van het FOMU. Zo leer je de hele museumwerking kennen.


Solliciteren
Contactpersoon: Ellen Fransen
Reageren voor: 30/09/2019

Stuur je motivatie en cv naar Ellen Fransen via collectie@fomu.be.