Deeltijds Tijdelijk


Organisatie
Sint Lucas Antwerpen - Karel de Grote Hogeschool
Functie
- Je doceert in de academische bacheloropleiding beeldende kunsten en begeleidt studenten in de vorm van theoretische seminaries en hoorcolleges. Je versterkt mee de link tussen theorie en praktijk zodat de student haar werk kritisch kan situeren in een grotere maatschappelijke en theoretische context.
- Concrete opdracht (15%):
o Engelstalig keuzeseminarie Cultural Criticism (bachelor 3)
o Engelstalig keuzevak in het domain van Cultural Studies: Popular Culture: gemotiveerd voorstel van de kandidaat, relevant voor kunstonderwijs binnen Sint Lucas Antwerpen (bachelor 2)
o Seminarie Cultural Criticism in the Advanced Master.
- Je zoekt naar oplossingen om resultaatgericht om te gaan met diversiteit binnen studentengroepen.
- Samen met je collega’s werk je aan de inhoud van het curriculum en de verdere uitbouw van de opleiding. Je gaat met hen in overleg over de studiospecifieke opdrachten en evaluatievormen.
- Je neemt je verantwoordelijkheid op in onderwijs- en organisatie-ondersteunende taken in functie van je talenten en interesses zoals deelname aan opendeurdagen, openlesdagen, tentoonstellingen enz.
- Je werkt aan je eigen professionalisering, zowel vaktechnisch als pedagogisch-didactisch, en draagt actief bij aan de kennisontwikkeling binnen de onderwijsgroep Sint Lucas Antwerpen.
- Je onderhoudt een effectief netwerk met organisaties en vakgenoten uit de sector.
- Je bent werkzaam op campus Sint Lucas Antwerpen. Je maakt deel uit van het team theorie. Je rapporteert aan het opleidingshoofd Bachelor Beeldende Kunsten.
Profiel
- Je behaalde een masterdiploma, bij voorkeur in de richting cultural studies.
- Je hebt een B2-niveau voor Engels of bent bereid om dit niveau via een test te behalen.
- Een pedagogisch diploma is een pluspunt.
- Je bent maatschappelijk actief in het domein van de cultuurkritiek, je ben een sterke opiniemaker en actief in het artistieke veld.
- Je kan je inleven in de leefwereld van studenten en kan met passie je kennis en inzichten delen. Je kan open en gerichte feedback geven.
- Je kan veranderingen binnen je expertisedomein integreren in de kunstpraktijk van de studenten. Je krijgt energie bij het bedenken van creatieve oplossingen en het vinden van nieuwigheden.
- Je hebt goede contacten collega’s en deskundigen in je werkveld en wil deze contacten ook inzetten voor de onderwijsgroep Sint Lucas Antwerpen.
- Je kan veranderingen binnen je expertisedomein integreren in onderzoek en onderwijs.
- Je kan ICT-toepassingen gebruiken in de uitvoering van je werk. Binnen Sint Lucas Antwerpen werkt het onderwijzend personeel met de courante MS-office programma’s, de digitale leeromgeving Canvas en het digitaal platform e-studentservice.
- Je kan collega’s inspireren en motiveren. Binnen een team kan je samenwerking
Aanbod
- Een arbeidsovereenkomst in deeltijds dienstverband (15%).
- Je start op 16 september 2019 met een contract van 1 jaar, verlengbaar na positieve evaluatie.
- Een loon in functie van je kwalificaties en ervaring: equivalent van barema 502 = reguliere weddenschaal voor assistent. Meer informatie over de weddeschalen en barema’s, vind je op http://onderwijs.vlaanderen.be/nl/vind-je-salarisschaal#hoger-onderwijs
- Bij Sint Lucas Antwerpen krijgt jouw groei alle ruimte. Ruimte voor theorie en praktijk. Ruimte voor experiment en vernieuwing. Daar sta je niet alleen voor. Elke startende medewerker krijgt een aangepast professionaliseringstraject.
- Volledige terugbetaling van woon-werkverkeer met het openbaar vervoer en/of een fietsvergoeding van 0,15 euro/km.
- Typerende arbeidsvoorwaarden binnen onze hogeschool zijn flexibele werktijden, mogelijkheid tot thuiswerken, opleidingsmogelijkheden, lerarenkaart en een aantrekkelijke vakantieregeling.
- KdG gelooft in de passie en het talent van haar medewerkers en streeft daarbij naar gelijke kansen. Met respect voor diversiteit en een goed evenwicht tussen mannen en vrouwen, verschillende leeftijden en culturele achtergrond. Daarom nodigen we iedereen uit om zich kandidaat te stellen voor deze vacature.
Solliciteren
Contactpersoon: Petra Van Brabandt, Hoofd Artistiek onderzoek & maatschappelijke dienstverlening, via petra.vanbrabandt@kdg.be
Reageren voor: 21/08/2019

Solliciteren kan enkel online via onze website https://www.kdg.be/vacatures - klik op gewenste vacature - solliciteer online onderaan de pagina - vul het sollicitatieformulier in en voeg je motivatie & cv toe als bijlage. De sollicitatieperiode loopt tot en met 21 augustus 2019: - De 1ste selectieronde gebeurt op basis van de ingezonden kandidaturen - De 2de ronde bestaat uit een selectie-interview (op maandag 9 september 2019)