Profiel

Heb je een passie voor kunst en cultuur, een hart voor kunstprojecten met kinderen en goesting om de eerste stappen te zetten in een cultuureducatieve organisatie? Dan ben je welkom om als artistiek vrijwilliger mee te werken aan een Kunstfabriek in Gent.

☼ We verwachten vooral dat je veel zin hebt om een hele week aan de slag te gaan met een enthousiaste en creatieve groep kinderen, samen met een professioneel artistiek begeleider. Ervaring (in een jeugdbeweging of andere kampen) is een meerwaarde.
☼ Een artistieke opleiding of eigen ervaring in de kunsten is mooi meegenomen. We zetten namelijk graag de individuele talenten van onze vrijwilligers in! Dit kan in de beeldende kunsten zijn, maar mensen met ervaring in theater, film, fotografie, dans,... zijn zeker ook welkom.
☼ Verder zoeken we mensen die zich flexibel opstellen, graag de handen uit de mouwen steken, positief zijn en veel goesting hebben.

Organisatie

das Kunst

das Kunst leert kinderen en jongeren kijken naar en nadenken over hun stedelijke omgeving in verandering en hierbij hun verbeeldingskracht te gebruiken en te uiten. das Kunst hanteert hierbij diverse kunsttalen. We maken samen met de kinderen en jongeren een creatief en artistiek verhaal gelinkt aan hun leven in de stad. De artistieke begeleiders ondersteunen de kinderen en jongeren om, in diezelfde omgeving, dat verhaal zichtbaar te maken.

Aanbod

Onze artistieke vrijwilligers krijgen leerkansen met een professioneel artistiek begeleider, opleidingen met das Kunst en een forfaitaire vergoeding van 30 euro per dag. Een dag loopt van 8u30 tot 17u, met een lunchpauze.

Functieomschrijving

Kunstfabriek is onze werkplek voor speelse uitspattingen en artistieke experiment. Tijdens de vakanties kunnen kinderen (1ste tem 6de leerjaar) een week lang kunst maken. Verschillende jonge kunstenaars en een team, artistieke vrijwilligers staan een hele week klaar met een grote gereedschapskist, een heleboel materiaal en een hoofd vol maffe ideeën om kinderen een onvergetelijke ervaring te bezorgen.

Jouw job als vrijwilliger is de ondersteuning van een professionele artistieke begeleider in het begeleiden, motiveren en enthousiasmeren van kinderen in hun artistiek proces. We verwachten van onze vrijwilligers een hele week engagement.

WANNEER?
Kunstfabriek vindt plaats van 17 tot 21 augustus en 24 tot 28 augustus.


WAAR?
☼ op verschillende locaties in Gent

Solliciteren

Enthousiast? Stuur dan een mailtje naar info@daskunst.be!

Reageren voor: 12/08/2020
Solliciteren

Enthousiast? Stuur dan een mailtje naar info@daskunst.be!

Reageren voor: 12/08/2020
Categorie
Artistiek
Type
Vrijwilligerwerk
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Oost-Vlaanderen