Voltijds Vast


Organisatie
kunstencentrum nona
Nona is een kunstencentrum in Mechelen dat -vaak jonge- theatermakers, choreografen, musici en beeldend kunstenaars ondersteunt bij de creatie van nieuw werk. Daarnaast toont nona een selectie van markante voorstellingen en jazzconcerten uit binnen- en buitenland, al dan niet in een bredere context of een festivalformule. Sinds 2017 organiseert kunstencentrum nona ook de Contour Biennale voor bewegend beeld.

Kunstencentrum nona zoekt een artistiek coördinator, die verschillende artistieke projecten binnen de werking in goede banen leidt. Hij/zij heeft een (internationaal) netwerk en werkervaring binnen de beeldende kunst, maar ook affiniteit met en interesse voor de hedendaagse podiumkunsten.
Functie
Je bent de sparringpartner van de artistiek leider die de artistiek-inhoudelijke keuzes maakt voor kunstencentrum nona. Op zijn aangeven geef je mee invulling aan het artistieke profiel zowel wat betreft beeldende kunst als podiumkunsten. Als projectcoördinator zorg je voor de concrete realisatie van het programma. Je rapporteert hierover aan de artistiek leider.
- Je werkt actief mee aan de integratie van beeldende kunst in de toekomstige werking van het kunstencentrum.
- Je coördineert Contour Biennale 9 in nauw overleg met Nataša Petrešin-Bachelez, de externe curator die de inhoudelijke lijnen van deze editie uitzet. Onder de werktitel ‘Coltan as Cotton’ wil ze de biënnale verduurzamen. Ze werkt met (inter)nationale kunstenaars, die op een treinrit afstand wonen, aan langdurige en vaak participatieve projecten met verschillende gemeenschappen in Mechelen. Dit betekent een duidelijke breuk met de klassieke biënnale: in plaats van een 10 weken durende tentoonstelling komt de (publieke) focus op een aaneenschakeling van kunstenaarsprojecten in 2018 en 2019 te liggen.
- Je bent verantwoordelijk voor de planning, productie en presentatie van de biënnale voor bewegend beeld. Als coördinator ben je het aanspreekpunt voor de curator, de kunstenaars, het team van nona en de vele samenwerkende partners van de biënnale. Je vindt een klankbord bij een extern artistiek comité dat je op geregelde tijdstippen samenroept.
- Je ondersteunt beeldende kunstenaars en begeleidt hen bij eventuele nieuwe producties.
- Je beheert het budget van de biënnale in overleg met de zakelijke leiding van kunstencentrum nona. Je gaat daarbij actief op zoek naar extra fondsen bij (internationale) stichtingen, ambassades en ondersteunende organisaties.
- Je neemt het voortouw in het opstellen van een strategie voor de publiekswerking en het pers- en communicatieplan van de biënnale. In tandem met de verantwoordelijke communicatie en publiekswerving van nona, zorg je voor de concrete realisatie. Door innovatief denken ben je in staat nieuwe publieksgroepen warm te maken voor bewegend beeld.
- Je coördineert bruiklenen, transporten en verzekeringen en kan hiervoor terugvallen op een productiemedewerker.
Profiel
- Je hebt werkervaring binnen de wereld van de hedendaagse beeldende kunst.
- Je hebt affiniteit met en kennis van wat er reilt en zeilt in de hedendaagse podiumkunsten.
- Je hebt ervaring met fondsenwerving en kent je weg in het netwerk van (internationale) stichtingen, ambassades en ondersteunende organisaties.
- Kennis en ervaring combineer je met een hands-onmentaliteit. Je werkt resultaatsgericht. Uit een veelheid aan ideeën kristalliseer jij een duidelijk lijn die je consequent volgt in de realisatie van gemaakte plannen.
- Samenwerken zit in je DNA. Je weet medewerkers, partners en stagiairs aan te sturen en te motiveren.
- Je voelt je goed in een klein team waarbinnen je zelfstandig werkt.
- Avond- en weekendwerk maken deel uit van de job en vormen voor jou (en je naasten) geen probleem.
- Je bent meertalig Nederlands, Engels, Frans. Bijkomende talenkennis is een pluspunt.
Aanbod
- Voltijds contract voor onbepaalde duur.
- Verloning volgens PC 304, looncategorie A, barema volgens anciënniteit.
- Woonwerkverkeer: 100% terugbetaling openbaar vervoer, fietsvergoeding.
- Werkplek in het aantrekkelijke stadscentrum van Mechelen. Vlot bereikbaar.
- Compensatierust voor avond- en weekendwerk. Aandacht voor gezonde werk-privébalans.
- Abonnement data en telefonie.
Solliciteren
Contactpersoon: Ilse Thienpont
Reageren voor: 16/01/2018

Deze functie staat open voor iedereen. Kunstencentrum nona stimuleert gelijke kansen en diversiteit en werft aan op basis van competenties, ongeacht leeftijd, geslacht, afkomst, levensvisie of handicap. 
 Bezorg je motivatie en CV op uiterlijk 15 januari 2018 aan ilse@nona.be. Gesprekken vinden plaats op 22/01 en 23/01/2018. Datum van indiensttreding bij voorkeur op 15 maart 2018. 
 Vragen? Contacteer Ilse Thienpont op 015/20 37 80.