Profiel

- Je staat voluit achter de missie en visie van de kunsthal, en wil in een klein en enthousiast team bijdragen aan de realisatie van de doelstellingen van de organisatie. Als belangrijk ambassadeur draag je de waarden en de missie van de organisatie mee uit.
- Je hebt een goede kennis van en grote interesse in actuele beeldende kunst en hebt een open geest voor wat er vandaag maatschappelijk leeft. Je voelt de sector en haar opkomende tendensen aan en kan je artistiek en beleidsmatig positioneren met duidelijke argumenten.
- Je weet om te gaan met doelstellingen en budgetten en hebt minstens 6 jaar ervaring met het coördineren en opvolgen van tentoonstellings- en/of andere kunstprojecten.
- Je kan creatief meedenken over de activering van het publiek, en bewaakt met veel oog voor detail de kwaliteit van de tentoonstellingspresentatie.
- Je beschikt over een relevant netwerk van kunstenaars en culturele partnerorganisaties in binnen- en buitenland.
- Je bent een teamspeler en een vlotte communicator en hebt ervaring in het leiden en enthousiasmeren van teams.
- Je bent flexibel (variabel uurrooster, bereid tot occasioneel avond- of weekendwerk).
- Je spreekt en schrijft vlot Nederlands en Engels.
- Je hebt minstens een diploma hoger onderwijs (bv. kunstwetenschappen, culturele studies, filosofie, geschiedenis, cultuurmanagement...) of gelijkwaardig op basis van ervaring.

Organisatie

Kunsthal Extra City

Kunsthal Extra City toont kunst die zich laat inspireren vanuit actuele stedelijke thema’s en stimuleert nieuwe verbindingen tussen kunst, kunstenaars, onderzoekers en stadsbewoners. We brengen een prikkelend en divers programma van thematische groepstentoonstellingen en solopresentaties met (inter)nationale actuele beeldende kunst, gecombineerd met een breed publiek programma (bv. films, lezingen en debatten). We kiezen er expliciet voor om te bouwen aan een breder draagvlak voor actuele kunst en ons open te stellen voor een publiek zonder achtergrond in de kunsten. We geloven sterk in gedeeld leiderschap en zijn ervan overtuigd dat goede ideeën en tentoonstellingsconcepten ontstaan door sterke samenwerkingen en het combineren van verschillende invalshoeken.

Aanbod

- Een deeltijds contract van onbepaalde duur (80%).
- Een functie binnen een geëngageerd team met een vlakke structuur, in een dynamische, artistieke en internationale omgeving.
- Een gevarieerd takenpakket met eindverantwoordelijkheid en autonomie.
- Verloning volgens Paritair Comité 329.01, met behoud van relevante anciënniteit.
- Maaltijdcheques, eindejaarspremie en kostenvergoeding.
- Onmiddellijke indiensttreding.

Functieomschrijving

- Je coördineert de samenstelling en uitvoering van het totaalprogramma, binnen vastgestelde budgetten: je kan een artistieke visie vormgeven, afstemmen met partners en vertalen naar een concreet programma en meerjarenplanning.
- Je trekt het proces om thema en concept van een tentoonstelling kwalitatief te ondersteunen en te vertalen naar een selectie van kunstwerken, alsook de bijpassende scenografie. Je werkt daarbij samen met in- of externe curatoren en bent bereid om verder te experimenteren met vernieuwende tentoonstellingsmethodieken, zoals de ‘stadsraad’.
- Je verzorgt de aansturing van de interne inhoudelijke werking en werkt nauw samen met het team voor de realisatie van de verschillende producties.
- Je bent woordvoerder van de organisatie naar stakeholders, beleid, pers... in afstemming met de zakelijke coördinator.
- Je schrijft teksten voor verschillende doeleinden en publieken.
- Je zoekt samen met de betrokken curatoren, kunstenaars en/of de zakelijke coördinator naar specifieke projectgerelateerde aanvullende financiering.

Categorie
Artistiek
Type
Vast
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Antwerpen