Voltijds Tijdelijk


Organisatie
Artforum
Artforum en Urban Woorden vormen een kunsteducatief netwerk. Met Artforum nemen kinderen en jongeren ruimte in om ongehoorde verhalen te creëren, om die verhalen zichtbaar te maken en om zich met deze verhalen een plaats toe te eigenen in de samenleving. We doen dat door een wisselwerking te organiseren tussen jonge mensen, kunstenaars en de samenleving. Sinds januari 2018 is Urban Woorden een zelfstandig project bij Artforum.

Artforum en Urban Woorden werken over heel Vlaanderen en bereiken jaarlijks meer dan 20.000 kinderen en jongeren. We werken samen met een 50-tal kunstenaars en hebben een team van 10 vaste medewerkers.
We wonen in OPEK aan de Leuvense Vaartkom en timmeren samen met de andere huisgenoten aan een uniek cultuurhuis in Leuven.
Functie
● Je bent verantwoordelijk voor de voorbereiding, uitwerking en realisatie van enkele van de kunsteducatieve projecten uit het beleidsplan van Artforum en Urban Woorden.
● Je gaat in de projecten zelf aan de slag met groepen kinderen en jongeren, maar begeleidt even goed meewerkende freelance kunstenaars.
● Je leert de projecten van Artforum en Urban Woorden van binnen en van buiten kennen door er actief aan mee te werken.
● Op termijn realiseer je samen met het team nieuwe projecten op basis van nieuwe inzichten en concepten.
● Je werkt intensief samen met het team van vaste medewerkers en met de freelance kunstenaars.
● Je focus ligt vooral op de inhoudelijke realisatie van projecten maar op drukke momenten spring je bij aan de administratieve en logistieke kant.
Profiel
● Je hebt een verfrissende kijk op kunsteducatie en haar plaats in de samenleving.
● Je voelt je thuis in een cultuureducatieve jeugdwerkorganisatie. Je bent gebeten door (stedelijk)jeugdwerk, kunst, jongerencultuur en cultuureducatie.
● Je hebt ervaring in het begeleiden van kunsteducatieve processen bij groepen kinderen en jongeren, bij voorkeur bij groepen met diverse achtergronden.
● Je komt van vele markten thuis: je trekt je plan in het onderwijs, in het jeugdwerk, in cultuurhuizen en bibliotheken en in het welzijnswerk.
● Je hebt inzicht in creatieprocessen en voelt je thuis in één of meerdere artistieke disciplines - en dat hoeven niet noodzakelijk de klassieke disciplines te zijn.
● Je zit niet verlegen om wat nieuwe ideeën en durft buiten kaders te denken.
● Je kan uitstekend samenwerken.
● Je bent gedreven en neemt initiatief.
● Je bent flexibel en jong van geest.
● Je kijkt vooruit en kan om met tegenslag en weerstand.
● Je hebt affiniteit met onze missie en het enthousiasme om deze missie met passie uit te dragen in bestaande en nieuwe projecten.
● Je bent bereid tot avond- of weekendwerk.
Aanbod
● Een contract van minimaal 60% en maximaal 100% vte. Overleg over de opdrachtbreuk maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.
● Een contract voor één seizoen, met optie op verlenging.
● Een job met veel zelfstandigheid in een hecht en warm team.
● Een bijzondere werkplek in OPEK aan de Leuvense Vaartkom, waar de stad volop ontwikkelt.
● Een loon volgens de barema’s van PC 329.01, met maximaal 5 jaar anciënniteit, toegekend op basis van relevante ervaring.
● Extra’s: woon-werkverkeer/fietsvergoeding, maaltijdcheques (na 6 maanden), vaste onkostenvergoeding (na het eerste jaar).
● De mogelijkheid om mee te bouwen aan een organisatie in volle ontwikkeling.
Solliciteren
Contactpersoon: Niels Goovaerts
Reageren voor: 15/08/2018

Stuur je sollicitatie met cv en motivatie ten laatste op 15 augustus 2018 naar sollicitaties@artforum.be​. Dat kan in een getypte versie maar even goed in een andere vorm. Met zomervakantie kunnen we niet voor 15 augustus communiceren over je sollicitatie. Je krijgt wel een ontvangstbevestiging. De eerste selectiegesprekken vinden plaats in de week van 27 augustus 2018. Afhankelijk van het verdere verloop van de procedure kan je starten in de loop van september 2018. Met vragen over deze vacature kun je - voor 20 juli en na 5 augustus - terecht bij Niels Goovaerts, algemeen coördinator op +32 499 418 910.