Organisatie

Stadsbestuur Vilvoorde

Functieomschrijving

Het stadsarchief van Vilvoorde is het collectieve geheugen van de stad en het OCWM. Naast ca. 3 strekkende kilometer overheidsarchief vind je in het archief ook een aantal kleinere verzamelingen van verenigingen, personen en instanties die een band hebben met de stad.


Als archivaris ben je verantwoordelijk voor het beheer van dit archief. Het belang van een efficiënt klassement voor de continuïteit van de organisatie is voor jou een evidentie en je weet ook je collega’s hiervan te overtuigen. Je houdt je bezig met het ontsluiten, bewaren en toegankelijk maken van het hedendaags archief en ondersteunt de verschillende stadsdiensten bij hun documentbeheer, zowel papier als digitaal. Daarnaast werk je aan de inventarisatie van het historisch archief en verwerf je verzamelingen die relevant zijn voor de stadsgeschiedenis.


Je bent voor de stadsdiensten het aanspreekpunt voor informatie uit het archief en begeleidt burgers, studenten en heemkundigen bij hun opzoekingen. Tenslotte ondersteun je met jouw expertise ook de dienst Vrije Tijd bij de organisatie van evenementen zoals Open Monumentendag en Erfgoeddag.

Profiel

• Je hebt een masterdiploma ofwel een diploma van universitair onderwijs of een diploma van het hoger onderwijs van twee cycli dat gelijkgesteld werd met universitair onderwijs.


• Je kan goed communiceren in het Nederlands, zowel mondeling als schriftelijk.


• Je hebt een ruime interesse in archieven en archivering.


• Je kan zelfstandig werken en verantwoordelijkheid opnemen voor je job.


• Je begeleidt de diensten in het archiveren van hun dossiers.


• Je hebt ook interesse in erfgoed en het ontsluiten ervan.

Aanbod

We bieden een contract van onbepaalde duur, voltijds.


Weddeschaal niveau A1a-A3a, master


Minimale bruto beginwedde: 3 233.47 euro/maand (voltijds)


We verhogen je wedde met al je jaren ervaring in de openbare sector en je relevante werkervaring uit de privésector of als zelfstandige. Deze relevante werkervaring kan onbeperkt meegenomen worden.


We betalen vakantiegeld, eindejaarstoelage en maaltijdcheques van 8 euro..


Jaarlijks krijg je 160,- euro ecocheques en 40,- euro Vilvoordse handelaarsbonnen (a rato van je arbeidsregime)


Kom je met het openbaar vervoer (tram, trein, bus) dan betalen wij je abonnement. Kom je met de fiets dan betalen we een kilometervergoeding van 0.24 euro per km. We geven een gratis hospitalisatieverzekering en je gezinsleden kunnen aansluiten aan voordelige tarieven. We sparen voor je pensioen via de tweede pensioenpijler (3%).


Stad Vilvoorde heeft een interessante verlofregeling (wettelijk verlof, 13,5 dagen bijkomende verlofdaggen en 14 feestdagen) en de flexibele glijdende uurregeling en 2 dagen (of 4 halve dagen) thuiswerk zorgen voor een evenwichtige combinatie van vrije tijd/gezin en werk.

Categorie
Andere
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Vlaams-Brabant