Organisatie

Anne Teresa De Keersmaeker Foundation

Met de oprichting van de ATDK Foundation werkt Anne Teresa De Keersmaeker aan wat ze als choreografe, als oprichtster van het dansgezelschap Rosas en van de dansschool P.A.R.T.S. wil nalaten aan nieuwe generaties kunstenaars, onderzoekers en het brede publiek.

De ATDK Foundation is gevestigd op de site aan de Van Volxemlaan in Vorst, een bruisende artistieke werkplek waar ook Rosas, P.A.R.T.S en het muziekensemble Ictus huizen.Functieomschrijving

De ATDK Foundation zoekt een archivaris voor de ontsluiting, het beheer en de valorisatie van de archieven van het dansgezelschap Rosas, de dansschool P.A.R.T.S. en het artistiek archief van Anne Teresa De Keersmaeker.

Je organiseert en beheert de archieven van het dansgezelschap Rosas en de dansschool P.A.R.T.S., het artistieke archief van Anne Teresa De Keersmaeker en het archief van de ATDK Foundation. Het gaat om een uniek en omvangrijk archief, veertig jaar boeiende dansgeschiedenis in een internationale context, in woord en beeld.

Je bouwt een archiefwerking uit volgens de functies die in het Cultureel Erfgoeddecreet van de Vlaamse Gemeenschap zijn voorzien. In de uitoefening van je functie word je begeleid door de archiefvormers en het Universiteitsarchief van de KU Leuven.

Je kan steunen op een masterplan dat in de lente van 2022 werd opgemaakt. Je werkt de bestaande archiefschema’s en ordeningsplannen verder uit. Daarbij onderscheid je in dialoog met de archiefvormers en partners het dynamisch archief van het semi-statisch en statisch archief.
Je ordent en beschrijft de archieven in scopeArchiv en de gekoppelde authority database ODIS. Achteraf worden de beschrijvingen samen met digitale objecten en koppelingen naar digitale objecten in externe systemen aangeboden in het archiefsysteem LIAS. Je spiegelt daarbij het archiefschema voor de fysische en digitale bestanden.

Je werkt de nodige conserveringsacties uit, alsook de acties voor het hedendaags documentbeheer van de betrokken organisaties. Voor de digitale archiefdocumenten en in het bijzonder voor de vele audiovisuele bestanden begeleid je digitalisering en digitale preservering. Je draagt zorg voor de koppeling tussen deze digitale bestanden en hun context in scopeArchiv/LIAS. Je werkt daarvoor samen met externe partners zoals meemoo en Cemper.

Je oefent een belangrijke brugfunctie uit naar de personen en organisaties die van de archieven gebruik willen maken voor valorisatie: de archiefvormers zelf, externe onderzoekers en andere gebruikers.

Bij de uitoefening van je functie wordt gezocht naar ondersteuning door tijdelijke archiefmedewerkers en/of jobstudenten.Profiel


* Je beschikt over een masterdiploma Humane Wetenschappen, bijv. Geschiedenis, Kunstgeschiedenis, Letteren of Cultuurwetenschappen.
* Een diploma Archivistiek: Erfgoed- en Hedendaags Documentbeheer of aantoonbare gelijkwaardige ervaring

* Je hebt een voldoende basiskennis van en bewezen interesse voor hedendaags documentbeheer en digitale archivering
* Je interesse voor podiumkunsten en dans is daadwerkelijk en aantoonbaar.
* Je bent accuraat, stipt en resultaatgericht maar ook discreet.
* Ervaring met scopeArchiv en ODIS is een pluspunt.
* Je bent een teamspeler en gedijt in een internationale, creatieve omgeving.
* Je kan vlot communiceren in het Nederlands, Frans en Engels.Aanbod

De ATDK Foundation biedt

- Een voltijdse functie, deeltijds contract (80 %) is bespreekbaar, van onbepaalde duur
- Marktconform loon volgens ervaring en competenties

- Eindejaarspremie/dertiende maand
- Hospitalisatieverzekering

- Terugbetaald woon werk verkeer met het openbaar vervoer. Standplaats Van Volxemlaan 164, 1160 Brussel

De ATDK Foundation wil de samenleving zo volledig mogelijk weerspiegelen. Selectie vindt plaats op basis van competentie, ongeacht afkomst, leeftijd of geslacht.

Solliciteren

Ben jij de persoon die zich hier de komende jaren wil op toeleggen?

Stuur uw CV met bijhorende motivatie vòòr 15 augustus naar sigrid.bousset@atdkfoundation.be.
Sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdag 26 augustus.

Reageren voor: 15/08/2022
Solliciteren

Ben jij de persoon die zich hier de komende jaren wil op toeleggen?

Stuur uw CV met bijhorende motivatie vòòr 15 augustus naar sigrid.bousset@atdkfoundation.be.
Sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdag 26 augustus.

Reageren voor: 15/08/2022
Categorie
Andere
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest