Voltijds Vast


Organisatie
Stad Mechelen

Functie
Het Stadsarchief Mechelen (SAM) is sinds 1802 de bewaarder van het Mechels archivalisch erfgoed en streeft naar een kwaliteitsvolle werking gestoeld op volgende krachtlijnen:

• als culturele archiefinstelling zorg dragen voor de unieke en veelzijdige Mechelse archieven.
• een sterk en laagdrempelig publieksaanbod realiseren voor stad en regio door het toegankelijk maken van een bundeling van archieven, beeldcollecties en een erfgoedbibliotheek.
• andere archiefbeheerders in Mechelen en regio ondersteunen, in het bijzonder via zijn voortrekkersrol binnen het Dynamisch Archievenplatform Mechelen-Kempen (DYNA’MK).
• aan expertisedeling doen binnen de archiefsector.
• er zijn voor en door iedereen en zo de sociale cohesie binnen de stad en zijn omgeving versterken.
Om dit waar te maken zoekt het Stadsarchief naar enthousiaste en deskundige medewerkers die daaraan willen meewerken. Concreet wil het Mechelse archiefteam zich structureel versterken met een 3de archivaris die in zijn/haar werk de nadruk zal leggen op het digitaal ontsluiten en archiveren en zich daarin verder wil ontwikkelen.
voor de functiebeschrijving verwijzen we je graag naar www.mechelen.be/jobs
Profiel
Voor het profiel verwijzen we je graag naar de functiebeschrijving op www.mechelen.be/jobs
Aanbod
• Een voltijds (38 uur/week) contract van onbepaalde duur op niveau A1a-2a.
• Bruto aanvangsloon zonder anciënniteit 3.107,98 € per maand. Relevante beroepservaring in de privésector of als zelfstandige wordt in aanmerking genomen voor een maximumperiode van 10 jaar.
• Extra’s: een interessante verlofregeling & opleidingsmogelijkheden, maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, terugbetaling abonnement woon- werkverkeer, fietsvergoeding, …
Solliciteren
Contactpersoon: Marjoleine de Moor
Reageren voor: 31/12/2018

Je kandidatuur (CV + motivatiebrief + kopie van je diploma) stuur je ten laatste op 31 december 2018 naar departement Personeel, aanwervingen@personeelmechelen.be met vermelding van de vacaturetitel. (Alle kandidaten krijgen van ons antwoord via email, kijk dus zeker je spam / ongewenste mail na als je een paar dagen voor de selectiedatum nog niets van ons hebt gehoord). De selectie start met een CV-screening. Enkel de kandidaten wiens profiel het best aansluit bij de functie, worden uitgenodigd voor de selectie. (maximum 12) De selectie omvat psychotechnische testen en een selectiegesprek (op 17 of 18 januari 2019). Voorafgaand aan het gesprek, krijgen de kandidaten een opdracht (op 11 januari 2019) die zij kunnen toelichten.