Organisatie

CC De Steiger vzw

Cultuurcentrum De Steiger?

Cultuurcentrum De Steiger is een dynamisch cultuurcentrum in Menen dat elk jaar zo’n 3 à 4.000 activiteiten organiseert of ondersteunt. Een uitgebreid vormingsaanbod wordt aangevuld met een artistieke kalender vol podiumkunsten, tentoonstellingen, festivals en projecten. Het enthousiaste team bestaat uit zo’n 25 mensen die elke dag met hart en ziel het publiek en de vele organisatoren met open armen verwelkomen.

Functieomschrijving

Functieomschrijving

 1. 1. Je maakt deel uit van het dynamische team van CC De Steiger en staat in voor de technische omkadering van heel wat projecten, festivals, concerten, filmvertoningen, tentoonstellingen en andere activiteiten.
 2. 2. Jouw taken focussen zich vooral (ongeveer driekwart van je werktijd) op tentoonstellingstechniek. Je volgt het productionele proces van alle projecten beeldende kunst mee op, in samenwerking met de programmator beeldende kunst en de technisch coördinator.
 3. 3. Je bouwt de tentoonstellingen zelf mee op en verzorgt de kunsttransporten.
 4. 4. Je bent het aanspreekpunt rond alle technische aspecten van de tentoonstellingsruimtes (in het cultuurcentrum en het stadsmuseum).
 5. 5. Je volgt ook administratief een aantal zaken op gelinkt aan de beeldende kunstprojecten. Zo hou je contact met je collega techniekers, maar ook met curatoren, kunstenaars en de (vrijwillige) suppoosten. Je woont vergaderingen bij en ondersteunt de programmator administratief.
 6. 6. Je houdt geregeld (gemiddeld één keer per week, in een beurtrol) toezicht na de kantooruren en ondersteunt de avondgebruikers met enkele basis-technieken (aansluiten beamer, microfoon, …). Je ontvangt de bezoekers en maakt ze wegwijs in het cultuurcentrum.
 7. 7. Je voert kleine onderhoudswerken uit in de verschillende gebouwen in beheer van het cultuurcentrum.
 8. 8. Je neemt een aantal algemene taken op binnen het technisch team, zoals het voorbereiden van de verhuurde lokalen in het cultuurcentrum.

Profiel

Profiel

 1. Je bezit een diploma secundair onderwijs.
 2. Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands, andere talen zijn een pluspunt.
 3. Je bent gebeten door cultuur en techniek.
 4. Beeldende kunsten zijn je niet vreemd, ervaring met tentoonstellingstechniek is geen vereiste maar wel een pluspunt.
 5. Je hebt een oog voor esthetiek en ruimtelijkheid.
 6. Je kan goed overweg met artistieke projecten en de verschillende aspecten en spelers (kunstenaars, curatoren, collega’s, …) daarin actief.
 7. Specifieke kennis van video, elektriciteit, (tentoonstellings-)belichting of andere relevante zaken is een pluspunt.
 8. Je bent stressbestendig, kan goed plannen en beseft dat een vernissage een onvermijdelijke deadline is.
 9. Je hebt een open ingesteldheid, kan vlot communiceren (zowel verbaal als op papier) en bezit een gezonde portie verantwoordelijkszin.
 10. Flexibele werkuren, avond- en weekendwerk schrikken je niet af, integendeel.
 11. Je hebt een rijbewijs B.

Aanbod

Type contract

Contract onbepaalde duur, 38u per week. Avond- en weekendwerk mogelijk.

Wij bieden

- Bezoldiging op basis van de loonbarema PC 329.01 sector cultuurspreiding A2 met mogelijkheid tot in rekening brengen anciënniteit.

- Maaltijdcheques (€ 5,50).

- Startdatum in overleg te bepalen.

- Een werkplek in zowel het cultuurcentrum als het stadsmuseum van Menen (Waalvest).

- Fietspremie (€ 0,25/km).

- Een hospitalisatieverzekering.

- Volgens de sectorale flexibiliteit wordt er een compensatie toegekend van 20% voor flexuren gepresteerd boven 40 uur per week, boven 9 uur per dag, ’s nachts tussen 20u en 6u, op zondagen of op feestdagen. De 20%-compensatie wordt toegekend in de vorm van compensatierust.

Solliciteren

Hoe solliciteren?

Stuur je motivatiebrief en Curriculum Vitae (via e-mail) naar nancy.deconinck@menen.be vóór 14/10/2022. Indien je kandidatuur wordt weerhouden nodigen we je uit voor een gesprek en een technische proef. Deze zullen doorgaan op 18/10 en 21/10.

Reageren voor: 14/10/2022
Solliciteren

Hoe solliciteren?

Stuur je motivatiebrief en Curriculum Vitae (via e-mail) naar nancy.deconinck@menen.be vóór 14/10/2022. Indien je kandidatuur wordt weerhouden nodigen we je uit voor een gesprek en een technische proef. Deze zullen doorgaan op 18/10 en 21/10.

Reageren voor: 14/10/2022
Categorie
Techniek en productie
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
West-Vlaanderen