Organisatie

Passa Porta

Passa Porta is het internationale literatuurhuis in Brussel, een unieke en meertalige werk- en ontmoetingsplaats voor literaire makers en lezers. Passa Porta laat een breed publiek kennismaken met Belgische en internationale schrijvers, hun ideeën en verhalen. Passa Porta staat garant voor een boeiende literaire programmering, heel wat literaire projecten die we samen met partners organiseren, en een tweejaarlijks literair stadsfestival. Achter de schermen ondersteunen we de literaire talenten, onder andere met een uitgebreid residentieprogramma. Passa Porta bestaat 20 jaar in 2024, is een gezonde organisatie en een aanstekelijk project.

Functieomschrijving

Wat doe je?

1. Je realiseert

- Je ontwikkelt samen met het team een uitdagend, kwaliteitsvol inhoudelijk programma. Je geeft een gezicht aan de artistieke werking, samen met de programmamakers en op basis van contacten en overleg met de artistiek-literaire sector en andere relevante spelers in binnen- en buitenland.

- Je realiseert de doelstellingen van het huidige beleidsplan en bouwt verder de langetermijnvisie uit. Je ontwikkelt in nauwe samenwerking met de Bestuursorganen en Algemene Vergaderingen van de vzw’s een duurzaam inhoudelijk beleid op lange termijn. Je rapporteert aan het BO en de AV.

2. Je vertegenwoordigt

- Je bent het gezicht van Passa Porta ten aanzien van belanghebbenden zoals overheden, pers, collega-organisaties, de literaire sector en de brede samenleving.

- Je bouwt samen met de operationeel directeur contacten uit met de relevante overheden (Literatuur Vlaanderen, VGC, Vlaamse Gemeenschap, Fédération Wallonie-Bruxelles, de Stad Brussel, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Cocof, ...)

- Je werkt constructief samen met de Passa Porta Bookshop.

3. Je stuurt

- Als algemeen directeur sta je aan het hoofd van twee vzw's, Passa Porta NL en Passa Porta FR. De functie van algemeen directeur omvat het werk van het huis als geheel, én het tweejaarlijkse Passa Porta Festival.

- Je coacht het Passa Porta-team , geeft leiding en inspireert. Je werkt collegiaal met het team en in nauwe samenwerking met de operationele directeur die o.a.het festival coördineert.

- Je bent eindverantwoordelijke voor de organisatorische aspecten: de financiën; het personeelsbeleid; communicatie, marketing en promotie; het beheer van infrastructuur en logistiek en krijgt hiervoor ondersteuning van het multidisciplinair team.

Profiel

Wie ben je?

Verhalen zijn je ding:

- Je bent gepassioneerd door literatuur, hedendaagse maatschappelijke thema’s en de culturele sector, en hebt er een ruime, relevante ervaring mee. Je koppelt een grondige kennis van de literaire sector aan een sterke artistieke visie met veel ruimte voor inbreng van je collega’s.

- Je houdt van meertaligheid. Je hebt een goede kennis van het Nederlands en communiceert vlot in het Frans en Engels of bent bereid je dit op korte termijn eigen te maken

Je ziet het breed

- Je gelooft in de kracht van samenwerking tussen talen en culturen, werkt graag met mensen en kunt helder en efficiënt overleggen en communiceren

- Je onderschrijft diversiteit als een meerwaarde ongeacht gender, geaardheid,afkomst, geloof, leeftijd of handicap en het is een troef als je iets toevoegt aan de diversiteit van het huidige team.

- Je voelt je thuis in Brussel en bouwt hier een stevig netwerk uit

Je werkt gestructureerd

- Je hebt uitstekende organisatorische vaardigheden en kan een ervaren team motiveren en doen groeien

- Je hebt inzicht in het zakelijk beleid van een organisatie

- Je hebt geen bezwaar tegen flexibele werkuren, weekend- en avondwerk

Aanbod

Wat krijg je?

- een voltijds of 90% contract van onbepaalde duur

- verloning volgens barema ‘cultuurspreiding’ van pc 329.01, aangevuld met extra voordelen

- samenwerking met een kleine groep gedreven collega’s en een inspirerende werkomgeving in hartje Brussel

Solliciteren

Hoe solliciteer je?

We horen graag van jou waarom jij de persoon bent die we zoeken. Laat ons weten via je cv welke ervaring je meebrengt, en verduidelijk je visie op het literatuurhuis en de opdracht in een motivatiebrief. Graag adresseren aan jesse@buildingpeople.be. Je kandidatuur wordt discreet behandeld

Reageren voor: 25/08/2024
Solliciteren

Hoe solliciteer je?

We horen graag van jou waarom jij de persoon bent die we zoeken. Laat ons weten via je cv welke ervaring je meebrengt, en verduidelijk je visie op het literatuurhuis en de opdracht in een motivatiebrief. Graag adresseren aan jesse@buildingpeople.be. Je kandidatuur wordt discreet behandeld

Reageren voor: 25/08/2024
Categorie
Directie en management
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest