Organisatie

M Leuven

Een hart voor kunst, een passie voor mensen en een open blik. Voor bezoekers en medewerkers is M een bijzonder museum. Het is een stadsmuseum in het hartje van Leuven met een focus op zowel middeleeuwse beeldhouwkunst als hedendaagse kunst. Er valt altijd iets te beleven: van tentoonstellingen en collectiepresentaties over (stads)festivals, lezingen, en workshops tot kinderkampjes voor de allerkleinsten. M zoekt een afdelingsverantwoordelijke Oude Kunst. Om onze rijke collectie de ruimte te geven die ze verdient, tentoonstellingen te laten schitteren tot over de landsgrenzen heen en dat samen met je afdeling gepassioneerde experten.

Functieomschrijving

Je bent het boegbeeld van de afdeling Oude Kunst van M Leuven. Je staat in voor het professioneel beheer van de collectie van de stad Leuven volgens internationale standaarden. Je adviseert over het aankoopbeleid en vergroot de visibiliteit van de collectie op een creatieve manier. Samen met de verantwoordelijke Hedendaagse Kunst teken je het tentoonstellingsbeleid van M uit. Je staat aan het hoofd van een team van gepassioneerde experts, die samen werk maken van baanbrekende tentoonstellingen. Als lid van het directieteam rapporteer je aan de algemeen directeur en draag je bij aan de strategische planning van M om de (inter)nationale ambities waar te maken.

Profiel

Je hebt een masterdiploma; bij voorkeur met een artistiek, culturele of historische oriëntatie.

Je hebt minstens 7 jaar professionele relevante ervaring in oude kunst en museale werking. Presentatie en valorisatie van tentoonstellingen, collectiebeheer en strategieën voor eigentijdse digitale ontsluiting zijn daarbij belangrijke troeven.

Bovendien heb je minstens drie jaar aantoonbare ervaring met het managen van een team, coaching en aansturing.

Je bent geboeid door de museale en culturele sector en je hebt een internationaal netwerk.

Je hebt affiniteit met het ontwikkelen van publieksgerichte acties binnen het domein Oude Kunst.

Nederlands is geen probleem voor jou. Kennis van Frans, Engels en eventuele andere talen is een pluspunt.

Je hebt een open communicatie-attitude en voelt je goed in een werkomgeving in volle evolutie.

Aanbod

Een boeiende job bij een warm team in een moderne culturele organisatie.

Een minimum bruto maandsalaris van 4.805 euro (niveau A4a-A4b, 7 jaar anciënniteit). Uit de privésector kan 10 jaar anciënniteit in rekening gebracht worden, alle relevante werkervaring uit de overheidssector wordt meegenomen.

Gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer.

Groeps- en hospitalisatieverzekering, een aantrekkelijke vakantieregeling.

Fietsleasing is mogelijk.

Maaltijdcheques van 8 euro per dag en jaarlijks ecocheques.

Er is ruimte voor opleidingen. Je krijgt de ruimte om je vaardigheden verder te ontplooien.

Er wordt een wervingsreserve aangelegd.

Categorie
Directie en management
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Vlaams-Brabant