Profiel

 • Je beschikt over een masterdiploma, bij voorkeur in een marketing- of communicatierichting.
 • Je hebt minstens 3 jaar professionele ervaring in marketing of communicatie waarvan minstens 2 jaar op strategisch niveau
 • Ervaring in het aansturen, begeleiden en coachen van een kleine groep van medewerkers is een pluspunt.
 • Ervaring in de toeristische, culturele of erfgoedsector is een pluspunt.
 • Je bent geïnteresseerd in erfgoed, kunst- en cultuur.
 • Je werkt accuraat, communicatief en contactvaardig.
 • Je kan goed plannen en prioriteiten stellen, beschikt over een sterk analytisch vermogen en je hebt een probleemoplossende houding.
 • Je neemt initiatief en bent in staat om zelfstandig te werken, maar je bent ook een teamspeler. Geduld en diplomatie zijn jou niet vreemd.
 • Je beheerst het Nederlands, het Engels en het Frans
 • Je bent vertrouwd met de courante kantoorsoftware
 • Je bent flexibel inzake arbeidstijd -en regeling en bereid tot occasioneel avond- en weekendwerk.

Organisatie

Erfgoedsite Abdij van Park

De norbertijnenabdij van Park-Heverlee is één van Vlaanderens topmonumenten, een groene oase met uitzonderlijke cultuur-toeristische erfgoedwaarden binnen het stedelijke netwerk van Leuven.

In 2012 startte de stad Leuven met de steun van de Vlaamse overheid een grootschalige restauratiecampagne, die nog zal duren tot in 2025. In het najaar van 2017 werden de eerste delen van het kloostercomplex opnieuw opengesteld voor het publiek.

Abdij van Park behoort tot hét selecte kransje van erfgoedsites met wereldklasse. De laatste jaren werd de nieuwe toekomst van de Abdij grondig voorbereid, steeds met het behoud en de versterking van de erfgoedwaarden van het geheel voor ogen.

Recent werd voor het verdere beheer en de exploitatie van de Abdij van Park de bvba Erfgoedsite Abdij van Park, afgekort EAP, een dochterfiliaal van het Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling Leuven, opgericht.

Aanbod

 • een boeiende, uitdagende functie op een unieke locatie, met een belangrijke verantwoordelijkheid binnen een klein, dynamisch team in een opstartende onderneming;
 • een contract van onbepaalde duur;
 • je verdient tussen € 3170,07 en € 4932,83 bruto per maand voor een voltijdse functie, naargelang je ervaring (max. 10 jaar privé-ervaring);
 • Extralegale voordelen: eindejaarspremie, maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, aanvullend pensioen, fietsvergoeding, derdebetalersregeling openbaar vervoer;
 • flexibele werktijden en ruime verlofmogelijkheden.

Functieomschrijving

Doel van de functie


Je rapporteert als adviseur marketing en communicatie rechtstreeks aan en werkt samen met de beleidscoördinator en de zakelijk leider van EAP.


Je werkt nauw samen met de andere collega’s binnen EAP en met collega’s binnen de groep Leuven die betrokken zijn bij de (toeristische) ontsluiting, de restauratie of het beheer van Abdij van Park.


Takenpakket


Je zet Abdij van Park als internationaal topmonument op de kaart. Je bent verantwoordelijk voor de uitbouw en uitvoering van de interne en externe marketing- en communicatiestrategie van de Erfgoedsite Abdij van Park (EAP) en onderneemt de nodige acties om dit doel te bereiken. Je doet dit in nauw overleg met de beleidscoördinator en de zakelijk leider.


Als expert in je vakgebied geef je gestalte aan de nationale en internationale bestemmingspromotie van de erfgoedsite Abdij van Park en draag je op duurzame wijze bij tot het economisch en symbolisch kapitaal van de site. Je concretiseert de acties door samenwerking met partners op zowel lokaal als bovenlokaal niveau.


Je bereidt de bijhorende communicatiestrategie voor en maakt mee keuzes op lange termijn met het oog op een duidelijke, toegankelijke, afgestemde communicatie, zowel naar het team als naar onze bezoekers en partnerorganisaties op en buiten de site.


Naast het uitdenken van een communicatiebeleid, ben je ook de persoon die deze – samen met een stafmedewerker communicatie - in de praktijk omzet. Je speelt in op concrete noden, onderhandelt communicatiedeals en waakt over de content op de verschillende communicatiekanalen. Daarnaast heb je een goed oog voor kwaliteitsvolle vormgeving.


Als adviseur en eindverantwoordelijke marketing en communicatie EAP ben je het aanspreekpunt voor en ondersteun je de collega’s bij het ontwikkelen en uitvoeren van communicatieaspecten en -dragers (zowel gedrukt als digitaal) en marketingacties binnen hun werkingsgebieden.


Je bent vlot in de omgang en kan contacten leggen met relevante partners binnen en buiten de sector. Je bent een teamspeler en neemt ook taken op eigen aan EAP als organisatie in de publieksruimte.

Solliciteren

Jouw sollicitatiebrief en cv waarin je duidelijk je troeven voor deze functie aangeeft, kan je sturen via e-mail naar adviseurmarketing@ascento.be.

Voor meer informatie betreffende de procedure kan je terecht bij Sarah Luykx, 016 31 44 00.

Voor meer informatie over de functie kan je terecht bij Stefan Van Lani, beleidscoördinator van EAP, tel. 0478/56.45.93, stefan.vanlani@leuven.be.

We verwachten je kandidatuur uiterlijk op 15 juli 2020.

Reageren voor: 15/07/2020
Categorie
Marketing & communicatie
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Vlaams-Brabant