Deeltijds Vrijwilligerswerk


Organisatie
David vzw
David is een vereniging, gerund door vrijwilligers. Zij heeft haar zetel in de Brugse Poort maar is voor haar publieke activiteiten nomadisch. Ze maakt tentoonstellingen in alternatieve contexten, waaronder wachtruimtes. Daarnaast promoot ze kunstenaars en organiseert ze verdiepende activiteiten zoals atelierbezoeken en kunstgesprekken. De focus ligt op de relatie tussen kunst en zorg. Het motto is : “Kunst is meer dan een pleister op de wonde, kunst houdt overeind, kunst kan levens redden.”
Functie
Wil jij je administratieve en organisatorische vaardigheden engageren in een kunstproject met de Phoenix als uitgangspunt? Kan jij je 4 à 6 uur per week vrijmaken om te mailen, te bellen en andere praktische zaken te regelen?

De voorbereidingsfase loopt tot 15 juli 2019 en vanaf 15 augustus 2019 tot oktober 2019. Eind oktober is een eerste tussentijdse update georganiseerd. Indien mogelijk met een klein feestje in Turkse of Afrikaanse stijl in een zaak in de Phoenixstraat.
Profiel
Wat we voor ogen hebben is het opstellen van een subsidiedossier. Hierbij komen volgende taken kijken:

Administratieve taken: mails bewoners, partners en diensten opvolgen.
Assisteren organisatie vergaderingen Stuurgroep. Secretariaat. Conclusies vergadering mee formuleren. Uitnodigingen en verslagen maken.
Aanvraag toelating inname openbare ruimte bij stad Gent (voor 15 juli) onderzoeken.
Offertes opvragen bij deelnemende kunstenaars en/of ontwerpers.
Meehelpen met uitschrijven en/of nalezen van subsidieaanvraag project ‘de Phoenix’.
Bijlagen verzorgen op basis van aangereikte gegevens.
Aanbod
We kijken in overleg welke taken je graag wil opnemen. Je wordt begeleid door Astrid David, oprichtster van de vzw en Dewi Hannon vrijwilligerscoördinator.
Solliciteren
Contactpersoon: Dewi Hannon
Reageren voor: 15/07/2019

mail naar dewi@david-vzw.be