Op 22 en 24 februari waren meer dan 200 collega’s aanwezig op de online startdagen van Schatten van Vlieg! Het waren twee halve dagen vol info, inspiratie en uitwisseling.

Opname sessie Introductie Schatten van Vlieg 2022

Het Vliegteam geeft je meer info over:

  • Wat is Schatten van Vlieg?
  • Terugblik 2021
  • Schatten van Vlieg 2022 (thema, campagnemateriaal, code-invoer)
  • Hoe doe je mee?
  • hulpmiddelen & brede communicatiecampagne

Opname praktijkvoorbeelden Snijders&Rockoxhuis, het MOT en Kasteel Beauvoorde

Patrick van Snijders&Rockoxhuis, Florence van het MOT en Sieglinde van Kasteel Beauvoorde geven meer info over Schatten van Vlieg op hun locatie, vertellen over de impact van corona en laten weten wat zij allemaal hebben uitgetest. Je krijgt ook van hun de ultieme tip!

Een toegankelijke zoektocht voor iedereen

Schatten van Vlieg wil families laten kennismaken met cultuur op een laagdrempelige manier. En dat mag je gerust ook letterlijk nemen! In deze sessie vertelt Inter Vlaanderen je over de basis van toegankelijke evenementen. Welke informatie en communicatie hebben personen met een beperking nodig? Wat kun je doen op het vlak van mobiliteit? Ook leer je meer over ‘de keten van toegankelijkheid’, een belangrijk aspect bij het maken van je zoektocht. Tot slot hebben we het over voorzieningen: hoe kun je elke bezoeker een gelijkwaardige beleving bieden?

De basis van Schatten van Vlieg

Communicatie en promotie voeren voor je actie

Campagnebeelden, logo's, sjablonen,... Alles wat je nodig hebt om je zoektocht in de kijker te zetten.

Meer lezen

Je schattenzoektocht maken

Hoe ziet een goede zoektocht eruit? Hoe integreer je het thema op je locatie? Hoe maak je een zoektocht voor de allerjongsten? Inspiratie en hulpmiddelen vind je hier!

Meer lezen

Samenwerken tijdens Schatten van Vlieg

Enkele hulpmiddelen en praktijkvoorbeelden voor een succesvolle samenwerking.

Meer lezen

Deed je mee aan onze fotobingo? Het element uit het campagnebeeld dat niet in de presentaties terugkwam, waren de voetjes! Deze deelnemers hadden het alvast juist geraden.

Alles over Schatten van Vlieg 2022

Blijf via onze sectornieuwsbrief op de hoogte over Schatten van Vlieg.