Samen bereik je meer. Dit is de gedachte achter de campagne van Schatten van Vlieg. Daarom gaan we ook graag een samenwerking aan met UiTPAS, ook een product van publiq en lokale besturen.

Wat houdt dat precies in? Wie kan meedoen? Hoe doe je mee?

Wat houdt dat precies in? 

UiTPAS is een spaar- en voordeelprogramma voor vrije tijd. Al een 60-tal steden en gemeenten bieden UiTPAS aan. Door deel te nemen aan vrijetijdsactiviteiten kunnen pashouders punten sparen en deze weer omruilen voor leuke voordelen.

Wat betekent dit voor schattenjagers?

Dit jaar kunnen pashouders ook UiTPAS-punten sparen tijdens Schatten van Vlieg!

Naast het campagnemateriaal zit er in de schatkisten ook een qr-code. Schattenjagers of hun ouders die een UiTPAS hebben, kunnen deze code scannen door met hun smartphone naar uitpas.be te surfen, aan te melden en hiermee een punt te sparen.

De verzamelde punten kan de schattenjager dan weer omruilen tegen tal van leuke voordelen bij UiTPAS-aanbieders in Vlaanderen en Brussel

Maar er is ook een extraatje: alle spaarders ontvangen via e-mail een extra code voor de hoofdwedstrijd van Schatten van Vlieg.

Voordelen voor locaties

Er zijn niet enkel voordelen voor de schattenjagers. Als deelnemende UiTPAS-locatie kan je namelijk via segmentatiemailing van UiTPAS de schattenjagers die een punt spaarden opnieuw op de hoogte brengen over nieuw familieaanbod op je locatie in combinatie met een UiTPAS-voordeel. Ideaal om na deze corona periode je publiek tot bij jou te krijgen.

Je kan van deze actie uiteraard gebruik maken om nog wat extra inspanningen te doen voor jonge schattenjagers. In een proefproject dat we vorig jaar opzetten met een aantal UiTPAS-locaties was UiTPAS tijdelijk gratis beschikbaar voor kinderen.

Je kan ook een tijdelijk UiTPAS-omruilvoordeel inzetten dat extra leuk is voor families.

Wie kan meedoen?

Maakt jouw stad of gemeente reeds deel uit van het UiTPAS-programma en is je locatie reeds een UiTPAS balie? Dan heb je alles in huis om mee te doen met de actie!

Hoe doe je mee?

1. Voer je activiteit in in de UiTdatabank voor 17 mei.
—> Geef in stap 5 je organisatie op. Het UiTPAS-logo verschijnt dan bij je activiteit.
Meer tips voor het invoeren van je activiteit.

2. Stuur de link van je activiteit op UiTmetVlieg.be door via dit formulier (voor 17 mei) en ontvang gratis je sticker met QR-code.

3. Doe eventueel mee met het online uitwissel-moment op 11 mei 2021 waarop je met andere locaties ideeën kan uitwisselen om het maximale te halen uit jouw Schatten van Vlieg & UiTPAS-actie.

4. Je krijgt van ons voor 1 juli 2021 een sticker met de QR-code opgestuurd. Ook een digitale versie krijg je via mail. Deze kan je zelf uitprinten indien je dat wenst.

Bekijk ook:

SVV20 Diest 1
Tips & tricks

4 redenen waarom Toerisme Diest meer schattenjagers kreeg in 2020

21 apr. 2021

In de zomer van 2020 ontving Toerisme Diest meer dan 800 schattenjagers. Het jaar ervoor kwamen er ongeveer 350 kinderen een schat zoeken. Hoe kwamen er zoveel meer schattenjagers in Diest terecht? Corinne Nauwelaerts van Toerisme Diest geeft enkele tips.

Meer lezen
Schatten van Vlieg in KOERS museum
Tips & tricks

5 succesfactoren die KOERS over de meet haalden

11 mrt. 2021

Schatten van Vlieg is al enkele jaren een vaste waarde in de zomerprogrammatie van het KOERS museum. Lees hier hun tips voor een succesvolle campagne.

Meer lezen
118520246 3317531115007556 4945260639515293711 o 3
Praktijkvoorbeeld

Corona opent nieuwe perspectieven voor zoektocht in Londerzeel

09 feb. 2021

De bibliotheek van Londerzeel doet al vijf jaar mee aan de campagne van Schatten van Vlieg. Zoals bij velen verliep de campagne in de zomer van 2020 toch helemaal anders. Welke impact had de coronacrisis op de zoektocht? Wat hebben ze geleerd en welke tips hebben ze voor jou?

Meer lezen