De Communicatiegids

Zet jij komende zomer een zoektocht in het kader van Schatten van Vlieg op poten? In de zomer van 2020 bereikten de meer dan 300 deelnemende organisaties naar schatting samen 70.000 kinderen.

Die kinderen komen natuurlijk niet zomaar binnengewaaid. Een uitgekiende communicatie is dan ook belangrijk. Vlieg voert heel wat promotie voor de zoektochten. In deze gids zetten we op een rijtje wat we precies doen en lichten we toe hoe jij daar het meeste kunt uithalen. Daarnaast geven we tips en ideeën hoe jij ook zelf promotie kunt maken voor je schattenjacht en zo meer bezoekers over de vloer krijgt!

Filmpje

Maak families warm voor je zoektocht met dit promofilmpje van Vlieg. Deel gerust mee!

Het campagnebeeld

Gebruik de afgeleiden van het campagnebeeld in je online en printcommunicatie. Nog even geduld, het campagnebeeld van 2021 is in de maak...

Inhakers

Ken je de toptopicals of inhakers van Vlieg al? Dit zijn vormgegeven afbeeldingen die je kunt gebruiken op sociale media. Bijvoorbeeld op moederdag, bij een regendag of op een feestdag.

Download de inhakers

Je zoektocht in de UiTdatabank

Iedere locatie voegt zijn zoektocht toe aan de UiTdatabank. Enkel zo wordt je zoektocht meegenomen in de grote promocampagne van Vlieg. Speel al je troeven uit en zorg voor een aantrekkelijk bericht, want de Vliegredactie selecteert elke week zoektochten om in de kijker te zetten bij het grote publiek.

Moeten families vooraf reserveren (bv ivm coronarichtlijnen?) Vermeld dit dan steeds in je bericht, zo komt niemand voor verrassingen te staan.

Promotekst voor je zoektocht

Staat je zoektocht nog niet helemaal op punt? Dan kun je de algemene promotekst van Schatten van Vlieg gebruiken om je zoektocht aan te kondigen, op je eigen kanalen en in de UiTdatabank. Probeer bij de start van de zomer wel je eigen tekst in te voeren en de unieke troeven van je zoektocht in de kijker te zetten: zo kunnen families gerichter een zoektocht kiezen die het best bij hun past. Ook de redactie van Vlieg zet zoektochten in de kijker met een eigen karakter.

Je kunt je tekst in de UiTdatabank steeds aanpassen.

Sjablonen

Zelf een flyer of affiche ontwerpen kan een hele uitdaging zijn. Daarom maken we voor jullie invulsjablonen, volledig in Schatten van Vlieg-stijl!

Lettertype en kleuren

Maak je zelf flyers of affiches, of neem je de actie op in je magazine of brochure? Dan kan je werken met de campagnekleuren en lettertype:

  • Het font dat we in het campagnebeeld gebruiken is Museo. Je kan het lettertype hier gratis downloaden. Andere lettertypes die bij ‘Museo’ aansluiten zijn Raleway (Google Fonts) en Trebuchet MS (Word).
  • Kleuren:
    Donkerblauw: RGB 11 80 96 / HEX 0B5060
    Lichter blauw: RGB 66 151 167 / HEX 4297A7

#schattenvanvlieg

Gebruik op sociale media steeds #schattenvanvlieg en spoor je bezoekers aan hetzelfde te doen met hun foto's!

Uitmetvlieg

Zet Vlieg bij je kindvriendelijk aanbod

Download het herkenbare Vlieglogo. En check even de afspraken.

Meer weten